Σχολιάστε

Πρόγραμμα αποκρυπτογράφησης των χειρόγραφων ιατρικών συνταγών ετοιμάζει η Microsoft!

SINTAGI3

Χειρόγραφη ιατρική συνταγή από το εξωτερικό

Λύση στο πρόβλημα κατανόησης και ερμηνείας των χειρόγραφων συνταγών των γιατρών που πολλές φορές θυμίζουνε τα ιερογλυφικά κείμενα της Αιγύπτου και της Μινωικής Κρήτης θα επιχειρήσει να δώσει επιτέλους η γνωστή αμερικάνικη εταιρεία λογισμικού Microsoft η οποία το επόμενο χρονικό διάστημα σκοπεύει να θέσει σε κυκλοφορία στην παγκόσμια αγορά ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο θα καθιστά αναγνώσιμους όλους τους δυσνόητους χαρακτήρες που περιέχονται στις ιατρικές συνταγές. Πρόκειται για ένα ριζοσπαστικό προϊόν ιατρικού λογισμικού το πρόκειται να ανακουφίσει τα μάτια χιλιάδων ασθενών και φαρμακοποιών σε όλο τον κόσμο που είναι αναγκασμένοι να έρχονται σε επαφή με τον μυστικό κώδικα γραφής των γιατρών.

Ο ηλεκτρονικός αυτός και ιατρικός αποκρυπτογράφος θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τους ασθενείς και του φαρμακοποιούς όλου του κόσμου, αφού ως γνωστόν ο μυστικός κώδικας γραφής των γιατρών είναι παγκόσμιος.

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που άρχισε να εφαρμόζεται στην χώρα μας σταδιακά από το 2011  έχει δώσει λύση στο πρόβλημα των Ελλήνων μόνο εν μέρει, αφού προβλέπεται ακόμη χειρόγραφη συνταγογράφηση σε ορισμένες περιπτώσεις.  Ειδικότερα, χειρόγραφη συνταγογράφηση προβλέπεται για:

– Τα σκευάσματα που παράγονται στα Φαρμακεία (γαληνικά)

– Τα εμβόλια απευαισθητοποίησης

– Φάρμακα ΙΦΕΤ

– Τις περιπτώσεις που η υπηρεσία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρουσιάζει τεχνικό πρόβλημα πρόσβασης στο σύστημα.

Ο πρόεδρος της Microsoft Πωλ Άλλεν δήλωσε στο komikotragiko σχετικά με το χρησιμότατο προϊόν λογισμικού που ετοιμάζει:

»Αισθάνομαι πολύ περήφανος που η εταιρεία μας με την εφαρμογή αυτή θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και οι φαρμοκοποιοί όλου του κόσμου με την ιδιαιτέρως δυσανάγνωστη γραφή των γιατρών. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους ερευνητές ιερογλυφικών, τους μεταφραστές και τους γραφολόγους, που εργάστηκαν σκληρά για την έκδοση της ριζοσπαστικής αυτής εφαρμογής. Τολμώ να πώ ότι αισθάνομαι περισσότερο περήφανος και από από τον Ζαν-Φρανσουά Σαμπολιόν όταν κατόρθωσε να αποκρυπτογραφήσει τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά της αρχαίας αιγυπτιακής γραφής το 1822 χρησιμοποιώντας την περίφημη Στήλη της Ροζέττας».

Advertisements

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: