Σχολιάστε

Κατακόρυφη αύξηση στα ποσοστά συμμετοχής στις νηστείες φέρνει η κρίση! Πανηγυρίζει η εκκλησία!

fasting

Έντονους πανηγυρισμούς στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος φέρνει πρόσφατη έρευνα σύμφωνα με την οποία τα τελευταία χρόνια έχουνε ανέβει κατακόρυφα τα ποσοστά συμμετοχής των ελλήνων στις καθιερωμένες από την χριστιανική παράδοση της χώρας μας νηστείες.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την αύξηση συμμετοχής υποστηρίζεται από ειδικούς ότι έχει φέρει  η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας.

Άνθρωποι που παλιότερα επέλεγαν να νηστεύουνε μονο τις πιο γνωστές περιόδους που η Εκκλησία επιβάλλεινηστεία όπως την Μεγάλη Εβδομάδα και την Σαρακοστή, πλέον λόγω μνημονίου νηστεύουνε σχεδόν κάθε μέρα απέχοντας ακόμη και από είδη διατροφής που κατατάσσονται στις νηστίσιμες τροφές ( Λαχανικά, όσπρια, πατάτες, ζυμαρικά, ξηροί καρποί, ελιές, φρούτα). Κάποιοι μάλιστα έλληνες νηστεύουνε πλέον φανατικά ακόμη και μέρες που η Εκκλησία δεν επιβάλει νηστεία.

Και εδώ μπαίνουν τα μεγάλα ερωτήματα:

Μήπως  το μνημόνιο που αποδεδειγμένα βοηθάει σε σημαντικό βαθμό τους τόσο τους έλληνες όσο και όλους τους άλλους χριστιανικούς λαούς να τηρούνε τις καθορισμένες από την Εκκλησία νηστείες, κάνει τον κόσμο να έρχεται σε επαφή έστω και αναγκαστικά με τις θρησκευτικές παραδόσεις της χώρας του;

Μήπως τελικά για αυτό είχε πει κάποτε εύστοχα ο γνωστός για την χριστιανική του σεμνότητα και ταπεινότητα  Θεόδωρος Πάγκαλος πως το μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο και όλοι τότε πέσανε χωρίς λόγο να τον φάνε;

Το komikotragiko επικοινώνησε με γνωστό εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ζήτησε να σχολιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας για τα αυξημένα ποσοστά συμμετοχής στη νηστεία που παρατηρούνται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Δείτε τί μας απάντησε.

«Υπήρχαν εποχές παλιά που οι συμπατριώτες μας νηστεύανε μόνο τις κλασσικές περιόδους που η εκκλησία επιβάλει νηστεία. Πλέον νηστεύουνε όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας καθημερινά απέχοντας ακόμη και από ξεκάθαρα νηστίσιμες τροφές. Νηστεύουνε όλο και περισσότεροι ακόμη και μέρες που κανονικά δεν θα έπρεπε να νηστεύουν.Είμαστε ενθουσιασμένοι! Ο ελληνικός λαός με την πάροδο του χρόνου ωριμάζει θρησκευτικά όλο και περισσότερο. Θυμάμαι εποχές που πολλοί νηστεύανε επιλεκτικά απέχοντας μόνο από συγκεκριμένα είδη μη νηστίσιμων τροφών. Πλέον όλοι οι Έλληνες νηστεύουνε συνεχώς απέχοντας ακόμη και από νηστίστιμες τροφές λόγω της πείνας που έχει φέρει το Μνημόνιο».

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: