Σχολιάστε

Χιλιάδες γυναίκες απαιτούνε να γίνει διήμερη η γιορτή της γυναίκας για να προλαβαίνουν να φτιάχνονται!

6af0a5403329aad69768b042aa87a3e1_XL

Χιλιάδες γυναίκες από όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει τις τελευταίες ώρες να ενώνουν τις φωνές τους προκειμένου να επιτύχουν την αλλαγή του ισχύοντος εορταστικού καθεστώτος της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας το οποίο προβλέπει μονοήμερο εορτασμό.

Αιτία γέννησης του γυναικείου αυτού κινήματος αποτέλεσε το γεγονός ότι φέτος όπως διαπιστώθηκε πολλές γυναίκες από όλες τις χώρες του κόσμου δεν κατόρθωσαν να γιορτάσουν χθες την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας καθώς δεν πρόλαβαν να βαφτούν και γενικώς να φτιαχτούν ώστε να είναι έτοιμες για τον εορτασμό.

Πέρα όμως από την φετινή χρονιά και στο παρελθόν υπήρξαν πάρα πολλές γυναίκες από διαφορετικές χώρες του κόσμου που μόλις τελείωσαν το βάψιμο και τις υπόλοιπες ετοιμασίες τους ήτανε αργά αφού είχε ήδη ξημερώσει η επόμενη της εορτής ημέρα.

Το νέο αυτό κίνημα απαιτεί την άμεση αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος του ΟΗΕ που προβλέπει μονοήμερο εορτασμό της γυναίκας (στις 8 Μαρτίου κάθε έτους) και την θέσπιση διήμερου εορτασμού (8 και 9 Μαρτίου κάθε έτους) ώστε την πρώτη ημέρα της γιορτής να την αξιοποιούν οι γυναίκες για ετοιμασίες και για φτιάξιμο και την δεύτερη ημέρα να αρχίζει ο εορτασμός. 

Στο κίνημα αυτό συμμετέχουν φυσικά και πολλές γυναίκες από την χώρα μας οι οποίες ενημέρωσαν μάλιστα το komikotragiko πως μέχρι το κίνημα να νικήσει και γίνει ο εορτασμός της ημέρας επίσημα διήμερος αυτές θα γιορτάζουνε έστω και ανεπίσημα στις 9 Μαρτίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας θεσμοθετήθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Ηθνών (ΟΗΕ) το 1977 και εορτάζεται μέχρι στιγμής στις 8 Μαρτίου κάθε έτους.

Advertisements

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: