Σχολιάστε

Να επεκταθεί η διάρκεια της ψηφοφορίας ζητάνε γυναίκες που φοβούνται ότι δεν θα προλάβουν να φτιαχτούν!

ftiaksimo.gynaikwn

Τεράστιος πανικός και έντονη αναταραχή επικρατεί τις τελευταίες ώρες σε πολύ μεγάλο αριθμό γυναικών της χώρας μας ο οποίος διατηρεί έντονη ανησυχία και φόβο σχετικά με το αν θα καταφέρει τελικά να προλάβει να ασκήσει κανονικά το εκλογικό του δικαίωμα τις προβλεπόμενες ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας τις ημέρες των εκλογών.

Αιτία του διάχυτου αυτού και απόλυτα δικαιολογημένου φόβου των συγκεκριμένων γυναικών είναι οι πολλές ώρες που θεωρούν απαραίτητο ότι πρέπει να περάσουν μπροστά από τον καθρέφτη του σπιτιού τους προκειμένου να φτιαχτούν, να βαφτούν και γενικότερα να προετοιμαστούνε πλήρως κάθε φορά που χρειάζεται για κάποιον λόγο να βγούνε έξω από τις οικίες τους.

Όπως υποστηρίζουν μάλιστα πολλές από αυτές, δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν που έχει συμβεί να μην προλάβουνε τελικά να φτάσουνε στην κάλπη την προβλεπόμενη από το νόμο ώρα (η ψηφοφορία λήγει πάντα στις 7 το απόγευμα)  χάνοντας έτσι άδοξα τη δυνατότητα συμμετοχής τους στην μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας.

Σήμερα λοιπόν, οι γυναίκες αυτές μετά από χρόνια αδράνειας με έκτακτη ενυπόγραφη επιστολή τους στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, και Αποκέντρωσης,  αποφάσισαν να ενώσουνε επιτελούς τις φωνές τους και να διεκδικήσουνε επέκταση της διάρκειας ψηφοφορίας για πέντε τουλάχιστον ώρες, η οποία έκτακτη επέκταση  απαιτούν μάλιστα να ισχύσει τόσο την Κυριακή 18 Μαΐου όσο και την Κυριακή 25 Μαΐου.

Το komikotragiko συνάντησε την Μαρία από την Εκάλη, ιδρυτικό μέλος της πρωτότυπης αυτής κίνησης γυναικών και της ζήτησε να μιλήσει σχετικά με το θέμα.

«‘Είμαστε πολλές στο κίνημα αυτό. Δεν είναι λίγες οι φορές που δεν έχουμε προλάβει να ψηφίσουμε στο παρελθόν επειδή φτιάχναμε πχ τα μαλλιά μας. Έχουμε ξαναπροβεί σε κινήσεις παλαιότερα αλλά πάντα μεμονωμένα. Απλά τώρα αποφασίσουμε να διεκδικήσουμε κάτι συλλογικά.

Στις προηγούμενες εκλογές τον Μάϊο του 2012, εγω προσωπικά έφτασα δυστυχώς στην κάλπη κατά τις 8 το απόγευμα και βρήκα την είσοδο του εκλογικού τμήματος κλειδαμπαρωμένη. Έπρεπε οπωσδήποτε να φτιάξω ανταύγειες και να δοκιμάσω το νέο μου κραγιόν εκείνη την ημέρα. Για αυτό καθυστέρησα. Την επόμενη ημέρα υπέβαλα ένσταση στην εφορευτική επιτροπή του εκλογικού τμήματος με την οποία ζητούσα να ξαναεπαναληφθούν οι εκλογές ειδικά στο τμήμα αυτό. Δυστυχώς όμως απερρίφθη.

Αυτο το σαββατοκύριακο επειδή εχει και καλό καιρό πολλές από εμάς σκεφτόμαστε πριν ψηφίσουμε να πάμε για μπάνιο σε καμια παραλία. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούμε ακόμη περισσότερη ώρα από το συνηθισμένο για να φτιαχτούμε αφού θα πρέπει μετά να κοιχταχτούμε στο καθρέφτι καμιά δεκαριά φορές τουλάχιστον για να είμαστε σίγουρες ότι έφυγε όλο το αλάτι από πάνω μας και δεν μαυρίσαμε παραπάνω από όσο πρέπει.

Νομίζω ότι πέντε ώρες επέκταση της διάρκειας της ψηφοφορίας είναι σε πρώτη φάση αρκετές».

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: