Σχολιάστε

Εκπαιδευτικά σεμινάρια καθαρισμού θα πραγματοποιηθούν στη «χωματερή» της Φιλοσοφικής!

xomateri.filosofilkis

Την απόφαση να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο απέραντος σκουπιδότοπος  στον οποίο έχει μετατραπεί τον τελευταίο καιρό η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, (σκουπιδότοπος ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις επίσημες χωματερές της χώρας), έλαβε το Σάββατο το πρωί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αφού πρώτα ήλθε στην απαραίτητη συνενόηση  με την Κοσμητεία του ιστορικού Πανεπιστημιακού Τμήματος.

Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας προβλέπει άνοιγμα της σχολής για το κοινό από την προσεχή Δευτέρα όχι όμως για την πραγματοποίηση παραδόσεων (όπως είθισται να συμβαίνει στα πανεπιστημιακά ιδρύματα όταν είναι ανοιχτά), αλλά για την πραγματοποίηση σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων καθαρισμού τα οποία θα έχουνε την μορφή πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης πάνω στην αποκομιδή σκουπιδιών.

Στα σεμινάρια αυτά τα οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει οριστεί θα ξεκινήσουν με κύκλο θεωρητικών παραδόσεων από ειδικούς πάνω στην σημασία της αποκομιδής των σκουπιδιών, θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο της καθαριότητας και της αποκομιδής απορριμάτων όπως οδοκαθαριστές των δήμων, καθαριστές κτιρίων, αιθουσών, και διαμερισμάτων, ρακοσυλλέκτες, και οδηγοί αποριμματοφόρων.

Δικαίωμα συμμετοχής στα σεμινάρια θα έχουνε επίσης και όλοι ανεξαιρέτως οι φοιτητές της Φιλοσοφικής της Αθήνας οι οποίοι σύμφωνα με τους διοργανωτές των σεμιναρίων, πέρα από το γεγονός ότι με τη συμμετοχή τους θα εμπλουτίσουνε τις θεωρητικές γνώσεις τους πάνω στις σύγχρονες μεθόδους καθαριότητας, θα τους δοθεί επίσης η ευκαιρία να μαζέψουνε και όλα τα σκουπίδια που έχουνε αφήσει στους χώρους του ιδρύματος.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο θα δώσει μεταξύ άλλων την ευκαιρία σε όσους εργαζόμενους στον χώρο της καθαριότητας συμμετάσχουν σε αυτό, να βελτιώσουν σημαντικά τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και γνώσεις.

Η λήξη των σεμιναρίων η διάρκεια των οποίων δεν θα ξεπεράσει την μία εβδομάδα, θα είναι άκρως πανηγυρική αφού στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης στην αποκομιδή σκουπιδιών θα καθαριστούν από τους συμμετέχοντες  όλοι οι χώροι του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Σε όσους επιλέξουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια καθαρισμού, θα απονεμηθεί πιστοποιητικό-βεβαίωση παρακολούθησης.

Όλο το κόστος για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουνε από το Υπουργείο Παιδείας,  θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: