Σχολιάστε

Επέκταση του δικαιώματος ψήφου και στα τρίχρονα, ζητάει ο παπάς που δεν βάπτισε το 3χρονο κορίτσι επειδή αυτό αρνήθηκε!

vaptisi

Μεγάλη αίσθηση στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η άποψη του ιερέα που πριν λίγες μέρες διέκοψε την βάπτιση τρίχρονου κοριτσιού επειδή αυτό απάντησε όχι όταν ρωτήθηκε από αυτόν αν επιθυμεί να βαπτιστεί, σύμφωνα με την οποία το δικαιώμα ψήφου στην χώρα μας πρέπει να επεκταθεί άμεσα και στα άτομα που έχουνε συμπληρώσει τα 3 έτη ζωής.

Ο Αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Σωτήρος στο Μόναχο, Πέτρος Κλιτς, ο οποίος έγινε αναμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών εξαιτίας της πολυσυζητημένης επιλογής του να διακόψει το μυστήριο της βάπτισης μόλις αντιλήφθηκε ότι 3χρονη Λυδία δεν την επιθυμεί, συνέχισε τις προκλήσεις απέναντι σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης δηλώνοντας αυτή τη φορά πως κατά τη γνώμη του όσοι έχουνε συμπληρώσει τα 3 έτη ζωής πέρα από το γεγονός ότι έχουν πλήρη επίγνωση των καταστάσεων που βιώνουν, διαθέτουνε επίσης και την απαραίτητη ωριμότητα προκειμένου να συμμετέχουν και αυτά στην μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας κάθε τέσσερα χρόνια.

Μάλιστα, ο διάσημος πλέον ιερέας θεωρεί πως στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, και το ερώτημα πολλών αν πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις ωριμότητας των 3χρονων προκειμένου αυτά πέρα απο το δικαίωμα της ψήφου να έχουνε και το δικαίωμα να δηλώνουνε και υποψηφιότητα ως βουλευτές του ελληνικού ή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα των επίμαχων σημερινών δηλώσεων του ιερέα στους δημοσιογράφους:

«Θεωρώ ανεπίτρεπτη την απαγόρευση ψήφου στα παιδιά που έχουνε συμπληρώσει τα 3χρόνια ζωής. Στην ηλικία αυτή εγώ είχα την απαραίτητη ωριμότητα προκειμένου να διατελέσω αποτελεσματικά και το αξίωμα του πρωθυπουργού αν ο ελληνικός λαός το επιθυμούσε.

Πρέπει να σταματήσει η χώρα μας να είναι τόσο οπισθοδρομική ακόμη και σε τέτοια ζητήματα. Η προπαγάνδα που λέει ότι τα 3χρονα δεν απαντούνε με συνείδηση σε ερωτήσεις που δέχονται πρέπει επιτέλους να καταπολεμηθεί επίσημα από την πολιτεία.

Θα χαρώ πολύ στις επόμενες εκλογές να αντικρύσω στα ψηφοδέλτια των κομμάτων και άτομα 3 χρόνων. Βέβαια για να συμβεί αυτό πρέπει η πολιτεία να τολμήσει την σύγκρουση με όσους θεωρούνε ότι τα 3χρονα δεν είναι αρκετά ώριμα για να βάζουνε υποψηφιότητα για βουλευτές.

Μία τέτοια σύγκρουση θα έχει σίγουρα πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση αλλά πρέπει να μην υποκύψει σε αυτό και να προβεί στις αναγκαίες για τη δημοκρατία μας μεταρρυθμίσεις».

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: