Μαρμάρινα φιλιά του Γιώργου Αλκαίου βρέθηκαν μέσα στον τάφο της Αμφίπολης!

the_kiss-huge

Αποκαλύψεις και για τις μουσικές προτιμήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Μία συναρπαστική απεικόνιση του γνωστού τραγουδιού του Γιώργου Αλκαίου, φτιαγμένη από παραδοσιακό μακεδονικό μάρμαρο, βρέθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, μέσα στον αρχαίο βασιλικό τύμβο της Αμφίπολης Σερρών!

Για εντυπωσιακά επίπεδα διορατικότητας του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή Γιώργου Αλκαίου, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είχε τολμήσει να εισάγει τον όρο «Μαρμάρινο φιλί» τόσο στην παγκόσμια δισκογραφία όσο και στην αρχαιολογική επιστήμη διεθνώς, κάνει λόγο η ομάδα των αρχαιολόγων που διενεργεί από τον Αύγουστο τις επίμαχες αρχαιολογικές ανασκαφές!

Το εντυπωσιακό μαρμάρινο αγαλματίδιο που ανακαλύφθηκε πριν λίγες ώρες στο εσωτερικό του τέταρτου θαλάμου του τύμβου, σύμφωνα με τους ειδικούς που το εξέτασαν πριν λίγο εξονυχιστικά, απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο και την Ρωξάννη να ανταλλάζουν καυτά μαρμάρινα φιλιά ακριβώς ίδια με αυτά για τα οποία τραγούδαγε εδώ και πολλά χρόνια ο Γιώργος Αλκαίος.

Πρόκειται ομολουγουμένως για μία ακόμη παράδοξη πλην ατράνταχτη ιστορική απόδειξη ότι ο τύμβος είναι αρχαίος ελληνικός και όχι ρωμαϊκός.

«Γνωρίζαμε εδώ και πολλά χρόνια για το συγκριμένο τραγούδι του Αλκαίου. Δεν πιστεύαμε όμως ποτέ ότι ο Μέγας Αλέξανδρος άκουγε την μουσική του συγκεκριμένου Έλληνα καλλιτέχνη και μάλιστα φανατικά».

δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, λίγο μετά τον εντοπισμό του ευρήματος η υπεύθυνη των ανασκαφών και αρχαιολόγος κυρία Περιστέρη.

Ο Γιώργος Αλκαίος, λίγα μόλις λεπτά με την συναρπαστική νέα αποκάλυψη η οποία δικαιώνει πλήρως την προσπάθεια που έκανε από παλιά ο ίδιος για την επίσημη εισαγωγή του όρου στην αρχαιολογική επιστήμη, αφού δήλωσε έκπληκτος με το γεγονός  ότι μεταξύ των θαυμαστών της μουσικής του ήταν ακόμη και ο μεγάλος Έλληνας στρατηγός-αυτοκράτωρ, ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να επισκεφθεί και ο ίδιος τον αρχαίο τύμβο.

«Με τιμάει πολύ που ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν fan της μουσικής μου. Εγώ από το 1996, κόντρα στο ρεύμα της εποχής είχα αρχίσει να μιλάω συνεχώς μέσα από τραγούδια μου για μαρμάρινα φιλιά. Δυστυχώς, δεν με άκουγε κανείς.

Σήμερα, 14 χρόνια λεπτά, με την εύρεση της μαρμάρινης αυτής απεικόνισης στην Αμφίπολη, νομίζω επήλθε επιτέλους η πανηγυρικότατη δικαίωση της δισκογραφικής μου και όχι μόνο καριέρας.

Σε λίγες μέρες πρόκειται να επισκεφθώ και εγώ επιτέλους τον αρχαίο βασιλικό τύμβο, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να γυρίσω μέσα στον τέταρτο θάλαμα, και νέο βίντεο κλιπ του γνωστού σχετικού τραγουδιού μου».

δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο βαθύτατα συγκινημένος από το νέο αρχαιολογικό εύρημα Έλληνας καλλιτέχνης.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: