Ημέρες Σκακιέρας θα διοργανώνονται εντός της Ελληνικής Βουλής!

Δεκτό και μάλιστα ομόφωνα έγινε τελικά από το προεδρείο της Βουλής, ένα πάγιο και πολυσυζητημένο αίτημα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Ταμήλου.

Τριήμερο event σκακιστικών εκδηλώσεων και συνεδριών, υπό τον τίτλο «ΗΜΕΡΕΣ ΣΚΑΚΙΕΡΑΣ», θα διοργανώνεται πλέον στις αρχές κάθε κοινοβουλευτικού έτους εντός της αίθουσας που λαμβάνουν χώρα οι κεντρικές συνεδριάσεις των κομμάτων.

Σύμφωνα με την πλήρη απόφαση του προεδρείου της βουλής η οποία εκφωνήθηκε από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη μετά το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης της Παρασκευής προκαλώντας δικαίως το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα, η κεντρική αίθουσα των συνεδριάσεων της Ελληνικής Βουλής, για 3 ημέρες το χρόνο, θα μετατρέπεται σε ένα είδος σκασκιστικής λέσχης με συνεχή σκακιστικά τουρνουά μεταξύ των βουλευτών, και δεκάδες διαλέξεις κορυφαίων Ελλήνων αλλά και διεθνούς φήμης σκακιστών από όλο τον κόσμο. 

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του συγκεκριμένου ετήσιου σκακιστικού φεστιβάλ, η ονομασία του οποίου αποτελεί ξεκάθαρη αντιγραφή της γνωστής εκδήλωσης εξεύρεσης εργασίας με το όνομα «ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ», η Βουλή η οποία τη συγκεκριμένη περίοδο θα κηρύττει προσωρινά λήξη των εργασιών της ,θα υποδέχεται όλους τους Έλληνες Βουλευτές αλλά και όσους ψηφοφόρους αυτών τρέφουν ενδιαφέρον για το διάσημο πνευματικό παιχνίδι, αποκλειστικά και μόνο για τη μεγάλη σκακιστική κοινοβουλευτική γιορτή.

Σύμφωνα με την απόφαση του προεδρείου, τα τουρνουά σκάκι που θα διεξάγονται θα γίνονται τόσο στο ηλεκτρονικό σκάκι όσο και επάνω σε πραγματικές σκακιέρες. Όλος ο υλικός εξοπλισμός για τη διεξαγωγή του event πρόκειται να καλύπτεται κάθε φορά από το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας το οποίο και εμφανίζει συνεχώς αυξητικές τάσεις.

Πρόκειται για μία πάγια πολιτική θέση του Βουλευτή Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλου η οποία γίνεται επιτέλους πραγματικότητα κάνοντας δικαιολογημένα το διάσημο γαλάζιο στέλεχος να μιλάει σήμερα για μία καθυστερημένη πλην πανηγυρική δικαίωση των πολιτικών του αντιλήψεων σχετικά με τον παιχνιδιάρικο (όπως χαρακτηριστικά δήλωσε) ρόλο της αίθουσας των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων.

«Νομίζω ότι έστω και καθυστερημένα, μία από τις βασικότερες πολιτικές μου θέσεις επιτέλους δικαιώνεται. Παίζω σκάκι από πολύ μικρός και πάντα πίστευα ότι η αίθουσα που διεξάγονται οι συνεδριάσεις της Βουλής πρέπει να αποκτήσει έναν περισσότερο παιχνιδιάρικο και πνευματικό ρόλο.

Οι κοινοβουλευτικές αίθουσες αποτελούν έναν χώρο ευρύτερης πνευματικής αλλά και ψυχαγωγικής ζύμωσης. Δεν πρέπει να συνιστούν απλά έναν χώρο όπου οι βουλευτές των κομμάτων θα κάθονται και θα συζητάνε. Η εφεξής διεξαγωγή του συγκεκριμένου σκακιστικού event νομίζω πως βοηθάει τα μέγιστα στην υλοποίηση της συγκεκριμένης αντιλήψεως για τον πραγματικό χαρακτήρα της σύγχρονης κοινοβουλευτικής αίθουσας».

δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους το πρωί της Κυριακής ο Μιχάλης Ταμήλος.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: