Νόμπελ Ειρήνης κέρδισε ο άνθρωπος που δεν είχε χτυπήσει ποτέ εισητήριο!

eisitiria31082012

Σε μία εκδήλωση εορταστικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Όσλο, με την παρουσία Υπουργών Μεταφορών από δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες, αποδόθηκαν μετά από πολλά χρόνια καθυστέρησης όλες οι δέουσες τιμές στον άνθρωπο που αρνιόταν πεισματικά να χτυπάει εισητήρια για τις ανάγκες των μετακινήσεών του με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο Γερμανικής καταγωγής άνδρας Klaus Tzabalsohn  o οποίος σε αντίθεση με την πλειοψηφία των πολιτών που ο εθισμός τους σε πράξεις βίας τους καθιστά αδύναμους να αντισταθούν στο χτύπημα εισητηριών, δεν είχε δεχθεί να χτυπήσει ούτε μια φορά εισητήριο παρά τις συνεχείς παραινέσεις των ελεγκτών της χώρας του, παρέλαβε με μεγάλη συγκίνηση το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης δηλώνοντας χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους:

«Είμαι απλά ένας πολίτης που σιχαίνεται την βία και φροντίζει τις θέσεις του να τις κάνει πράξη.

Ακούω συνεχώς διάφορους ανθρώπους από πολλές χώρες του κόσμου να καταδικάζουν με μεγάλη ευκολία τις πράξεις βίας και στην πρώτη ανάγκη να καταφεύγουν σε τέτοιες, χτυπώντας για παράδειγμα λυσσαλέα εισητήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στο νοσηρό αυτό φαινόμενο φταίνε φυσικά και οι ελεγκτές που μπαίνουν ανά τακτά διαστήματα μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και απαιτούν από τους πολίτες την άσκηση βίας κατά των άκακων αυτών χαρτιών

Νομίζω πως πρέπει επιτελούς να γίνει μία παγκόσμιας κλίμακας καμπάνια κατά των ανελέητων χτυπημάτων που δέχεται καθημερινά από τους ανθρώπους η συγκεκριμένη κατηγορία χαρτιών».

«Ο Κλάους απέδειξε ότι είναι ειρηνιστής στην πράξη και όχι στα λόγια. Το παράδειγμα του Γερμανού πρέπει σιγά σιγά να αρχίζουν το υιοθετούν και οι υπόλοιπες πολίτες οι οποίοι συνεχίζουν τα βάναυσα χτυπήματα εισητήριων χρησιμοποιώντας ως ευτελές πρόσχημα τις ανάγκες της μετακίνησεώς τους».

δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους το μέλος της Επιτροπής που παρέδωσε στον Κλάους το βραβείο.

Σημειώνουμε πως προτεινόμενοι για Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από την αρμόδια επιτροπή, πρόκειται -σύμφωνα με πληροφορίες- να είναι προσεχώς και

1) άτομα τα οποία αρνούνται να χτυπάνε κάρτες κατά τη διάρκεια προσέλευσης στον χώρο εργασίας τους

και

2) άτομα που αρνούνται να χτυπάνε τον καφέ την ώρα που φτιάχνουν φραπέ.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: