Τέλη κυκλοφορίας και για τα καρότσια των Σούπερ Μάρκετ απαιτεί η Τρόικα!

super_market

Την άμεση επιβολή τελών κυκλοφορίας και σε όσους πολίτες της χώρας μας επιλέγουν να κυκλοφορούν με καρότσια στα σούπερ μάρκετ απαιτεί η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση με σημερινή επιστολή της στο Υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για ακόμη ένα δυσβάστακτο μνημονιακό εισπρακτικό μέτρο η επιτυχής όμως εφαρμογή του οποίου σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει ειδική ομάδα επιστημόνων για λογαριασμό των δανειστών, πρόκειται να αποφέρει όχι μόνο ραγδαία αύξηση στην εισροή κρατικών εσόδων αλλά και πρωτοφανής αύξηση του ήδη μεγάλου πρωτογενούς πλεονάσματος της ελληνικής οικονομίας.

Κατηγοριοποιήσεις στα τέλη των καροτσιών με βάση το Super Market στο οποίο αυτά κυκλοφορούν!

To σχέδιο που προτείνει η Τροίκα προβλέπει αισθητή διαφοροποίηση στο ύψος των επιβαλλόμενων τελών με άξονα τα ποσοστά κυκλοφορίας που παρατηρούνται ανά σούπερ μάρκετ.

Στα σούπερ μάρκετ δηλαδή που η κυκλοφορία καροτσιών δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, με αποτέλεσμα να μη σημειώνεται εύκολα μποτιλιάρισμα μεταξύ των οδηγών, τα επιβαλλόμενα τέλη πρόκειται να είναι ιδιαίτερα μικρά.

Για την κατηγοριοποίηση αυτή των τελών, η Τρόικα μέσα στην επιστολή της ζητάει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και του Υπουργείου Οικονομικών να προβούν άμεσα μέσω ειδικών κλιμακίων τους σε λεπτομερή καταγραφή των επιπέδων κυκλοφορίας καροτσιών που παρατηρούνται σε όλα τα σούπερ μάρκετ που λειτουργούν εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την πρόταση αυτή της Τροίκα – Προωθεί τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίηση του μέτρου

Την ικανοποίηση του για την ευρηματική αυτή πρόταση των Τροικανών (όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσε) εξέφρασε το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ο οποίος με επιστολή του σε όλα τα κατά τόπους σούπερ μάρκετ της χώρας μας ζητάει την εφεξής αναλυτική καταγραφή των στοιχείων όλων εκείνων των πελατών τους που κυκλοφορούν με καρότσια εντός των καταστημάτων. 

«Η σημερινή απαίτηση της Τρόικα νομίζω είναι άκρως ευρηματική και κινείται εντελώς στη σωστή κατεύθυνση για μία χώρα που προσδοκά άμεση οικονομική ανάκαμψη όπως είναι η Ελλάδα. Έχω ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα το συγκεκριμένο μέτρο.

Παρακαλώ πολύ όλους τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ να αποστείλουν άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία που έχει ήδη συστήσει το Υπουργείο μου τα πλήρη στοιχεία των καταναλωτών τους που οδηγούν καρότσια προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη».

δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στους δημοσιογράφους.

Σημειώνουμε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την εφαρμογή του μέτρου να πραγματοποιηθούν με άκρως συνοπτικές διαδικασίες, ώστε η καταβολή τελών κυκλοφορίας καροτσιών να μπορεί ει δυνατόν να απαιτηθεί από όλους τους οδηγούς πριν τη λήξη του τρέχοντος έτους.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: