Σβήνει κάθε ελπίδα να μάθουμε για την καταγωγή της Σφίγγας, η σπασμένη μύτη της!

10624714_10203953412368149_1997106600956372533_n

Με έναν άδοξο πραγματικά τρόπο, εχθές, χάθηκε δυστυχώς κάθε έλπιδα που υπήρχε, να πληροφορηθεί με ακρίβεια η κοινή γνώμη για την φυλετική καταγωγή της αρχαίας Σφίγγας το κεφάλι της οποίας βρέθηκε τελικά εχθές μετά από πολύ καιρό έρευνας μέσα στον τύμβο της Αμφίπολης.

Αιτία για το γεγονός ότι δεν θα μάθουμε ποτέ αν η Σφίγγα της Αμφίπολης ήταν Ελληνίδα αποτελεί φυσικά η σπασμένη της μύτη η οποία και δεν αφήνει -όπως είναι φυσικό- κανένα περιθώριο στους αρχαιολόγους- ερευνητές καθώς και στους δημοσιογράφους της χώρας να εκδώσουν επίσημο πόρισμα σχετικά με την ακριβή καταγωγή του διάσημου εντόμου του τάφου της Αμφίπολης.

Με τις Καρυάτιδες τα πράγματα ήταν πολύ απλά και ξεκάθαρα, αφού τα διασωμένα στον χρόνο δάχτυλα των ποδιών τους ήταν αυτά που κάνανε όλους τους διακεκριμένους ερευνητές της πατρίδας μας να καταλήξουν εύκολα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται 1000% για Ελληνίδες γυναίκες.

Στο συμπέρασμα αυτό οι ερευνητές της χώρας οδηγήθηκαν κάνοντας χρήση της γνωστής και παγκοσμίως αναγνωρισμένης θεωρίας για το ελληνικό πόδι.

Τα πράγματα με τις Σφίγγες και την φυλετική καταγωγή αυτών, από την άλλη, όσο περνάει ο χρόνος των ανασκαφών, εξελίσσονται σε ένα μυστηριώδες θρίλερ ακατάλληλο για καρδιακούς αναγνώστες.

Τον αρχικό ενθουσιασμό λοιπόν των αρχαιολόγων για την εύρεση του κεφαλιού της 1 από τις 2 Σφίγγες του βασιλικού ταφικού μνημείου, ακολούθησε εν συνεχεία ένα κρύο ντους των ερευνητών που μετά από προσεκτική παρατήρηση του κεφαλιού διαπίστωσαν ότι η μύτη της Σφίγγας ήταν κυριολεκτικά σπασμένη και άρα απολύτως αναξιόπιστη για οποιαδήποτε φυλετικά συμπεράσματα.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της υπευθύνου επικοινωνίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και γνωστής δημοσιογράφου Άννας Παναγιωταρέα, η οποία στη θέα της σπασμένης μύτης της Σφίγγας ξέσπασε κατευθείαν σε λυγμούς.

Η Άννα Παναγιωταρέα θέλοντας μάλιστα να μοιραστεί με όλο το κοινό της τα συναισθήματα που ένιωθε εκείνη τη στιγμή έσπευσε χωρίς καθυστερήσεις να δημοσιεύσει στο προφίλ της στο facebook το ακόλουθο μήνυμα απογοήτευσης:

«Βρέθηκε το 1 σφιγγο-κέφαλο αλλά η μύτη δυστυχώς σπασμένη. Κλαίω γαμώτο μου! Κλαίω! Κι άν η μύτη ήταν γαλλική; Ποιός μας εγγυάται τώρα ότι επρόκειτο για Ελληνίδα και όχι για Γαλλίδα;»

Το κλίμα που επικρατεί αυτές τις ώρες στο μέτωπο των ανασκαφικών εργασίων είναι πένθιμο, με όλους τους αρχαιολόγους αλλά και χιλιάδες πολίτες της χώρας να προσεύχονται συνεχώς όχι μόνο να βρεθεί και το κεφάλι της δεύτερης σφίγγας αλλά και η μύτη σε αυτό να μην είναι σπασμένη.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: