Σε αντικειμενικές αξίες Βενετίας θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ στις πλημμυρισμένες περιοχές!

spyroulouhgoldenhall

Έναν πολύ έξυπνο τρόπο προκειμένου να εισρεύσουν ακόμη περισσότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία βρήκε το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο αποφάσισε να μετατραπεί η χθεσινή μεταμόρφωση της Αττικής σε Βενετία -λόγω της καταστροφικής νεροποντής- σε μία ακόμη χρυσή ευκαιρία για αύξηση του ήδη τεραστίου πρωτογενούς πλεονάσματος της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, με εντολή του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη από το απόγευμα της Παρασκευής οπότε και ξεκίνησαν οι μεγάλες πλημμύρες, ειδικό πλωτό κλιμάκιο του Υπουργείου καταγράφει εξονυχιστικά όλες τις περιοχές της Αττικής που παραπέμπουν λόγω των βροχοπτώσεων σε Βενετία, προκειμένου ο νέος φόρος ακινήτων ειδικά στις συγκεκριμένες περιοχές να υπολογιστεί με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν στη Βενετία.

Το συγκεκριμένο ομολογουμένως ευφυές μέτρο του Έλληνα τσάρου της οικονομίας, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της συγκυβέρνησης, πρόκειται να αυξήσει δραματικά τα κρατικά έσοδα, αφού ως γνωστόν όλες οι ισχύουσες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που εδρεύουν στη χώρα της Βενετίας είναι δραματικά υψηλότερες σε σχέση με εκείνων της Αττικής.

Σε ποιές περιοχές της Αττικής-Βενετίας αυξάνεται ραγδαία ο ΕΝΦΙΑ!

Από τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής συλλέξει το πλωτό κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών, οι περιοχές στις οποίες ο νέος φόρος ακινήτων θα υπολογιστεί με βάση τις τρέχουσες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της Βενετίας, είναι το Περιστέρι, το Ίλιον, το Πέραμα, το Μενίδι, το Αιγάλεω, οι Άγιοι Ανάργυροι, η Νίκαια, ο Πειραιάς και το Καματερό.

Όπως μάλιστα έχει ήδη ομόφωνα αποφασιστεί, σε περίπτωση που τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήξουν τις επόμενες ώρες στο ίδιο μέγεθος και άλλες περιοχές, το συγκεκριμένο φοροεισπρακτικό μέτρο πρόκειται να ισχύσει αυτόματα και για αυτές.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που από το απόγευμα της Παρασκευής το κλίμα στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδες, με τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να προσεύχονται συνεχώς οι έντονες βροχοπτώσεις όχι μόνο να συνεχιστούν με την ίδια ένταση στις ήδη μετατραπείσες σε Βενετία περιοχές, αλλά και ει δυνατόν να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας που βρίσκονται εκτός Αττικής.

Ακριβείς ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στη Βενετία, καθώς και με όλες τις περιοχές που πρόκειται να υπολογιστεί με αυτόν τον τρόπο ο νέος φόρος ακινήτων, πρόκειται να εκδοθούν μέσα στις επόμενες ώρες.

Υποσχόμαστε λοιπόν να επανέλθουμε στο ζήτημα, αμέσως μόλις υπάρξει κάποια νεότερη εξέλιξη από τις συνεχείς σχετικές συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Μαξίμου.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: