«ΔΗΜΙΟ-ΚΡΑΤΙΚΗ Παράταξη» θα λέγεται τελικά το νέο κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου!

elia2

Εγκαταλείπεται εσπευσμένα ο όρος «Δημοκρατική» από την οργανωτική επιτροπή του νέου φορέα!

Στην πρόσθηκη ενός γράμματος στην ονομασία της, προσθήκη η οποία όμως αλλάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο τη σημασία όσο και τα κίνητρα της νέας πολιτικής παράταξης που οραματίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατέληξε με χαρακτηριστική ομοφωνία η  Συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Προοδευτικής Παράταξης, την πρώτη μέρα των εργασιών της που πραγματοποιούνται στον χώρο της «Αθηναΐδας».

Πώς φτάσαμε από το «Δημοκρατική» στο «Δημιο-κρατική!»

Ειδικότερα, κι ενώ μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου,  η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων ήταν πεπεισμένη ότι η ονομασία της νέας προοδευτικής κίνησης θα φέρει την επωνυμία «Δημοκρατική Παράταξη», μία επωνυμία η οποία άλλωστε είναι αρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα του ΠΑΣΟΚ από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ίδρυσής του, μία ομάδα συνέδρων, κατάφερε με την πρόταση που κατάθεσε να πείσει όλους τους υπολοίπους σε μία άκρως ρεαλιστική τροποποίηση της επίσημης επωνυμίας νέας πολιτικής κίνησης.

Ακολουθεί αυτούσια όλη η πρόταση της ομάδας των συνέδρων για αλλαγή ονόματος του φορέα.

«Σύντροφοι από το ΠΑΣΟΚ, και λοιποί αγωνιστές από προοδευτικές κινήσεις της κεντροαριστεράς που παλεύετε χρόνια για μία χώρα γεμάτη σοσιαλισμό και δημοκρατία, σήμερα που ανοίγει την αυλαία της η συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του νέου μας προοδευτικού πολιτικού μορφώματος, ας είμαστε επιτέλους ρεαλιστές.

Ας δούμε την αλήθεια επιτέλους κατάματα, για να πειστεί ο λαός και να έρθει ξανά κοντά μας.

Ο όρος «Δημοκρατική Παράταξη» δεν ανταποκρίνεται δυστυχώς πια τόσο στους στόχους όσο και στην πολιτική κατεύθυνση του Κινήματός μας.

Υπάρχουν κι άλλοι όροι, πολύ πιο συμβατοί με το αμαρτωλό παρελθόν της παράταξής μας. Παραδείγματος χάριν η ονομασία «Δημιοκρατική Παράταξη» νομίζουμε θα ταίριαζε γάντι στο κίνημά μας ως ένα είδος τολμηρής αυτοκριτικής.

Σύντροφοι, γνωρίζετε όλοι πολύ καλά πως το ουσιαστικό «Δήμιος» στη νεοελληνική, σύμφωνα με το λεξικό του αγαπητού Γεώργιου Μπαμπινιώτη σημαίνει τα εξής:

  1. (μεταφορικά) άτομο που συμμετέχει στη θανάτωση άλλων ή την προωθεί
  2. (κατ’ επέκταση), (μεταφορικά) άτομο που κυβερνά αυταρχικά και απάνθρωπα

Γιατί λοιπόν Δημοκρατική και όχι Δημιοκρατική παράταξη, σύντροφοι;

Ποιά από τις δύο αυτές αμαρτωλές ερμηνείες δεν έχει κάνει ακόμη πράξη το κίνημά μας;

Παρακαλούμε πολύ λοιπόν, όπως συζητηθεί άμεσα η αντικατάσταση της τρέχουσας ονομασίας του νέου πολιτικού φορέα που χτίζουμε («Δημοκρατική Παράταξη») με την πολύ πιο εύστοχη και επίκαιρη ονομασία «Δημιοκρατική Παράταξη».

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα από όλο το σώμα της συνεδρίασης, προκαλώντας θερμό πονοκέφαλο στον επικεφαλής της συνεδρίασης και οραματιστή της νέας κίνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος βρίσκεται κυριολεκτικά μία ανάσα από την οριστική και πρόωρη ματαίωση όλου του πολιτικού του εγχειρήματος.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: