Θερμές ευχές για ζεστό χειμώνα αντί για επίδομα θέρμανσης, εξετάζει η κυβέρνηση!

6d980d1a18b6d868cc2d341628eab2f3

Την εφαρμογή ενός πιο οικονομικού και παράλληλα απολύτως ισοδύναμου με το επίδομα θέρμανσης κοινωνικού μέτρου, προς αποφυγήν κάθε περιττής επιβάρυνσης των ταμείων του ελληνικού κράτους, εξετάζει σοβαρά εδώ και λίγες ώρες το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας μας.  

Ειδικότερα, από την κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο αντικατάστασης του υφιστάμενου δικαιώματος για επίδομα θέρμανσης από τον δοκιμαζόμενο ήδη και σε άλλες χώρες του πλανητή, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία «θεσμό των μεγάλης θερμότητας ευχών».

Ο επίμαχος πλήρως οικονομικά αναίμακτος για το κράτος θεσμός προβλέπει την μαζική αποστολή πολλαπλών μηνυμάτων με θερμές ευχές για ζεστό χειμώνα σε όλους τους πολίτες της χώρας ανεξαρτήτως μάλιστα τόσο εισοδηματικών όσο και άλλου είδους κριτηρίων ή διαχωρισμών.

Πρόκειται για μία πρόταση των εκπροσώπων της Τρόικα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κατέστη αντικείμενο κυβερνητικής συζήτησης για πρώτη φορά στο τραπέζι της σύσκεψης που είχαν την περασμένη Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, μολονότι βλέπει το εν λόγω ισοδύναμο κοινωνικό μέτρο με πολύ θετικό μάτι, περιμένει πρώτα τις ρητές και γραπτές διαβεβαιώσεις του αρμόδιου επιτελείου του Υπουργείου Οικονομικών ότι οι ευχές που θα αποστέλλονται στους Έλληνες φορολογουμένους θα είναι θερμότητας ικανής να τους ζεστάνει για ολόκληρο τον βαρύ χειμώνα που έρχεται.

«Με την ζεστασιά που πρέπει να νιώθουν οι πολίτες της χώρας μας το χειμώνα, δεν έπαιξα ποτέ και δεν πρόκειται να παίξω ούτε τώρα!

Μπορεί η εν λόγω πρόταση της Τρόικα να κινείται στη σωστή κατεύθυνση αφού η μη καταβολή επιδόματος θέρμανσης μας γλιτώνει από την άσκοπη σημαντική μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος της ελληνική οικονομίας, εντούτοις οφείλω πρώτα ως πρωθυπουργός να σιγουρευθώ από τους ειδικούς ότι οι θερμές ευχές που προτείνονται, μπορούν να θερμάνουν αποτελεσματικά όλους τους φορολογουμένους και για όσο διάστημα μάλιστα κάτι τέτοιο απαιτηθεί.

Σε περίπτωση όμως που μου αποσταλούν όλες οι διαβεβαιώσεις αποτελεσματικότητας του μέτρου που έχω ζητήσει, υπόσχομαι πως θα προβώ χωρίς καθυστερήσεις στην πλήρη κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης και στην εφαρμογή του «θεσμού των μεγάλης θερμότητας ευχών».  

δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς στους δημοσιογράφους, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σημειώνουμε τέλος, ότι σύμφωνα με διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, όλες οι τελικές αποφάσεις σχετικές με το ζήτημα πρόκειται να ληφθούν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας οπότε και αναμένεται να έχουν σταλεί στον πρωθυπουργό όλες οι διαβεβαιώσεις που ζήτησε από τους ειδικούς.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: