Στη διδακτέα ύλη των σχολείων του Χαλανδρίου εισάγεται το μανιφέστο του Κομμουνισμού!

ΚΟΜΜΟΥΝ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ001

Δεκτή με οριακή πλειοψηφία (τέσσερις θετικές ψήφοι έναντι τριών αρνητικών), έγινε το μεσημέρι της Κυριακής η αίτηση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου στο αρμόδιο 7μελές τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, για την εισαγωγή του Κομμουνιστικού Μανιφέστου στη διδακτέα ύλη όλων των σχολείων που έχουν την έδρα τους εντός του Χαλανδρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις μέρες μετά την πολυσυζητημένη μαθητική παρέλαση που έλαβε χώρα στο Χαλάνδρι  |(για πρώτη φορά στα χρονικά) υπό τον ύμνο του ΕΑΜ, και ενώ οι αντιδράσεις μερίδας του πολιτικού κόσμου για την επιλογή του δημάρχου να ακουστεί ο συγκεκριμένος ύμνος κατά τη διάρκειά της δεν έχουν ακόμη κωπάσει πλήρως.

Η συγκεκριμένη τολμηρή ομολογουμένως και εκριθείσα τελικώς από το ΥΠΕΠΘ απόφαση του εκλέγεντα με την υποστήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ- δημάρχου Χαλανδρίου για την εισαγωγή του Κομμουνιστικού Μανιφέστου ως μάθημα, αφορά όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία που βρίσκονται εντός του συγκεκριμένου διάσημου προαστίου της Αττικής (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια).

Το απόγευμα της Κυριακής, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, περιχαρής για την τελική έγκριση της πρότασης που είχε καταθέσει στο υπουργείο μία μόλις μέρα μετά την επιτυχή διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης στο δήμο του, προέβη σε ένα χαρακτηριστικής πολιτικής χροιάς πανηγυρικό διάγγελμα ενώπιον των παρόντων δημοτών.

Το πανηγυρικό διάγγελμα του κυρίου Σίμου Ρούσσου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου ενώπιον πλήθους δημοτών- ανταρτών κάθε ηλικίας, εντός δηλαδή της πλατείας όπου ως γνωστόν είχε διεξαχθεί και η πολυσυζητημένη μαθητική παρέλαση με την ηχητική υποκρουση του ύμνου του ΕΑΜ.

«Σύντροφοι και συντρόφισσες,

μικροί, μεγάλοι, γονείς, κηδεμόνες, μαθητές, εργαζόμενοι,  αγαπητή νεολαία του δήμου μου

ας μην ξεγελάμε άλλο τους εαυτούς μας.

Ένα φάντασμα πλανιέται από το πρωί της περασμένης Τρίτης πάνω από το Χαλάνδρι.

Το φάντασμα του κομμουνισμού.

Μετά την ιστορική επιτυχία του δήμου μας να παιχτεί ο ύμνος του ηρωικού ΕΑΜ στη φετινή μαθητική παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ, συνεχίζουμε δυναμικά -και χωρίς αντίπαλο- ως δήμος στην προσπάθεια πλήρους μεταλαμπάδευσης των κομμουνιστικών ιδεών στη νεολαία του δήμου μας.

Από το πρωί της Δευτέρας, το μανιφέστο του Κομμουνισμού γίνεται επιτέλους αντικείμενο διδασκαλίας όλων των σχολείων του δήμου μας.

Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά το Υπουργείο Παιδείας που δεν υπέκυψε στις ακροδεξιές φωνές, τολμώντας να υιοθετήσει (έστω και με οριακή πλειοψηφία) την επίμαχη πρόταση που είχα καταθέσει την περασμένη Τετάρτη στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Η κομμουνιστική νίκη της περασμένης Τρίτης δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση ως δημος να αφήσουμε να αποτελέσει μία απλή αριστερή παρένθεση για το Χαλάνδρι μας.

Από το πρωί της Δευτέρας, δημιουργούμε λοιπόν τους μελλοντικούς αγωνιστές του δήμου μας αλλά και όλου του ελληνικού προλεταριάτου. Αυτούς που αργά η γρήγορα θα δημιουργήσουν όλες τις βάσεις για την ίδρυση του πρώτου Χαλανδρέϊκου σοβιέτ.

Το μόνο το οποίο έπραξα ως δήμαρχος αυτές τις ημέρες ήταν το κοινωνικά αναγκαίο και αυτονόητο. Να βάλω απλά ένα ακόμη λιθαράκι στη συντριβή του καπιταλιστικού συστήματος το οποίο ήδη έχει αρχίσει να τρέμει μετά τα πρόσφατα πεπραγμένα στην παρέλαση του ιστορικού δήμου μας.

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλη την μαθητιώσα νεολαία του δήμου μας, καλή μελέτη και καλή εντριβή στα ένδοξα κομμουνιστικά ιδεώδη.

Venceremos σε όλους τους δημότες αλλά και σε όλους τους αμετανόητους Χαλανδρέους αντάρτες  που αυτή τη στιγμή με ακούνε από τα βουνά που βρίσκονται ακριβώς πίσω από το Parking του Μαρινόπουλου».

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: