Νομιμοποίηση των ελευθέρων βολών (από την ΕΛ.ΑΣ.), όπως στο μπάσκετ, ζητάει ο Κικίλιας!

10463002_271371933046624_340628008264896066_n

Με μία ριζοσπαστική πρόταση η οποία από την μία αποδεικνύει την μεγάλη αγάπη που τρέφει ακόμη για το άθλημα του μπάσκετ (στο οποίο παλιότερα είχε διακριθεί), από την άλλη όμως θέτει σε ακόμη πιο αυστηρά επίπεδα την κρατική καταστολή, επανέρχεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτης Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, ο νεαρός υπουργός της κυβέρνησης και πρώην διάσημος Έλληνας καλαθοσφαιριστής της ΑΕΚ, με παρέμβασή του σε γνωστή τηλεοπτική πολιτική εκπομπή αποκάλυψε πως ένα από τα σχέδια που βρίσκεται σε τελική επεξεργασία από το επιτελείο του με στόχο την πλήρη εξυγίανση του αστυνομικού σώματος, είναι η κατάργηση του απαρχαιωμένου πλέον νόμου για τη χρήση όπλων-δακρυγόνων από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και η καθιέρωση ενός νέου σχετικού θεσμικού πλαισίου το οποίο και θα εμπνέεται αποκλειστικά από τους κανονισμούς που ισχύουν στην καλαθοσφαίριση.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης προτείνει συγκεκριμένα την άμεση νομιμοποίηση του μπασκετικής φύσεως θεσμού των ελευθέρων βολών και για όλους ανεξαιρέτως τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθεί αυτούσια όλη η σημερινή παρέμβαση του Βασίλη Κικίλια, η οποία σίγουρα πρόκειται να συζητηθεί:

«Λοιπόν, νομίζω ότι οι συνθήκες στο αστυνομικό σώμα αλλά και στην ελληνική κοινωνία ευρύτερα έχουν πλέον ωριμάσει ώστε κάποιοι ισχύοντες κανονισμοί εντός της ΕΛ.ΑΣ. να εκσυγχρονιστούν παίρνοντας παράλληλα μεγάλη γεύση της πρώην μεγάλης μου αγάπης, της καλαθοσφαίρισης.

Παραδείγματος χάριν, στην κατεύθυνση αυτή, νομίζω ότι ήρθε η ώρα ο τρέχων νόμος σχετικά με την χρήση όπλων και δακρυγόνων από τους αστυνομικούς αψηφώντας πλήρως τους κανονισμούς που ισχύουν στο μπάσκετ επιβάλλει ανεπίτρεπτα όρια στη δυνατότητα ρίψης βολών από τους αστυνομικούς.

Γιατί να μην ισχύει λοιπόν και για την Ελληνική Αστυνομία ο θεσμός των 2 ελευθέρων βολών που με τόση μεγάλη επιτυχία εφαρμόζεται μέχρι στιγμής στην καλαθοσφαίριση και μάλιστα παγκοσμίως;

Το νέο σχέδιο νόμου το οποίο επεξεργάζεται σε τελικό στάδιο το επιστημονικό μου επιτελείο, καθιερώνει δύο σημαντικές σχετικές τομές:

1.Τον «αστυνομικό διαιτητή καλαθοσφαίρισης» και 2.τον «ταραχοποιό-καλαθοσφαιριστή».

Επιτρέψτε μου παρακαλώ να σας αναλύσω όλο το νέο σύστημα αστυνομικών βολών που οραματίζομαι:

Ο «αστυνομικός διαιτητής καλαθοσφαίρισης», κάθε φορά που θα σημειώνεται κάποια επίθεση εναντίον αυτού ή σε βάρος κάποιας ξένης ιδιοκτησίας, θα έχει το δικαίωμα, με την ειδική σφυρίχτρα διαιτητή που θα έχει εξοπλιστεί από το Υπουργείο μου, να σφυρίζει φάουλ του ταραχοποιού-διαδηλωτή και να έχει τη δυνατότητα να εκτελεί αμέσως δύο ελεύθερες βολές εναντίον του, όπως ακριβώς συμβαίνει με θεαματική επιτυχία στο μπάσκετ παγκοσμίως.

Οι 2 ελευθερες βολές που θα έχει δικαίωμα να εκτελεί το αστυνομικό όργανο θα μπορούν να πραγματοποιούνται είτε μέσω όπλου είτε μέσω δακρυγόνου (κατά προτίμησην ληγμένου), ανάλογα πάντα τόσο με την ένταση της παρανομίας που έχει διαπραχθεί όσο και σε σχέση με την επικινδυνότητα του εκάστοτε δράστη του εγκλήματος».

 Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: