1 λεπτού σαρδάμ για την απουσία του Παπανδρέου τηρήθηκε στον Μαραθώνιο 2014!

papandreou2

Με τον δέοντα πένθιμο τρόπο ο οποίος ανταποκρίνεται πλήρως στο ταπεραμέντο που έχει από μικρός στο λέγειν, αποδόθηκαν όλες οι αρμόζουσες τιμές στον αιώνιο αθλητή του πολιτικού αλλά και του παραδοσιακού στίβου Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος προς έκπληξη ολου του αθλητικού κόσμου της χώρας έλαμψε διά της απουσίας του από τον φετινό Μαραθώνιο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είχε συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία στον Μαραθώνιο που είχε διεξαχθεί το 2010, αυτή τη χρονιά δεν μπόρεσε να δυτυχώς να παρευρεθεί στο φετινό ιστορικό αθλητικό γεγονός αποδίδοντας ο ίδιος την απουσία του στο προγραμματισμένο για σήμερα (από αυτόν) κλάδεμα του δέντρου της ΕΛΙΑΣ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Παρά την αναγκαστική του αυτή απουσία από το event, ο Γεώργιος Παπανδρέου με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο απηύθυνε αγωνιστικό χαιρετισμό στους σημερινούς δρομείς, χαιρετισμός ο οποίος διαβάστηκε με μεγάλη συγκίνηση από την οργανωτική επιτροπή του ετήσιου αθλητικού θεσμού, σκορπώντας κύμα πένθους σε όλους τους δρομείς αλλά και τους διερχόμενους από τα σημεία της διαδρομής.

Ακολουθεί ολόκληρος ο αγωνιστικός χαιρειτισμός του πρώην πρωθυπουργού:

«Ελληνίδες και Έλληνες,

Αγαπητοί Δρομείς,

Βρεθήκαμε μαζί το 2010 στους δρόμους του αγώνα αποδεικνύοντας πως αυτό που έχω ακούσει κατά καιρούς να εκστομείται από κάποια συντηρητικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί ακόμη έναν μεγάλο μύθο της συντήρησης.

Αναφέρομαι στην φράση «Θα τρέχουνε και δεν θα φτάνουνε» που λένε  συνεχώς για τους Έλληνες κάποιοι αδαείς.

Ε λοιπόν ΚΑΙ τρέξαμε τότε ΚΑΙ φτάσαμε με μεγάλη μπορώ να πω επιτυχία στο Καλλιμάρμαρο που ήταν και το σημείο τερματισμού του όμορφου αγώνα μας.

Το προγραμματισμένο για σήμερα κλάδεμα της ΕΛΙΑΣ του αγαπητού φίλου και συντρόφου Βαγγέλη, ο οποίος τελευταία ομολογώ πώς με έχει λίγο απογοητεύσει με τη συμπεριφορά του, με ανάγκασε να λείπω απόψε από τους δρόμους του αγώνα.

Θα είμαι όμως μαζί σας ψυχικά. Να το γνωρίζετε. Να τρέξετε παρακαλώ πολύ και για μένα. Να πάτε μέχρι το τέρμα. Να αποδείξετε για ακόμη μία φορά ότι ο ελληνικός μπορεί ΚΑΙ να τρέχει ΚΑΙ να φτάνει.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ. Καλό αγώνα να έχετε όλοι σας εύχομαι.

Με μεγάλη τιμή,

Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου» 

Αμέσως μετά την εκφώνηση του χαιρετισμού του Γιώργου Παπανδρέου από τα ειδικά μεγάφωνα που είχαν στηθεί από τους διοργανωτές σε διάφορα σημεία της διαδρομής, ακολούθησε συμβολικό ενός λεπτού σαρδάμ από πέντε ειδικά εκπαιδευμένους στην Παπανδρεϊκή ελληνική διάλεκτο δρομείς.

Για την πλήρη προετοιμασία του προγραμματισμένου αυτού ομαδικού και 1 λεπτού διάρκειας σαρδάμ, χρειάστηκαν περισσότερα από 5 24ωρα απομόνωσης των ορισμένων από την επιτροπή σαρδαμολόγων σε κλειστούς χώρους στους οποίους και προβάλλονταν χωρίς σταματημό πολιτικές ομιλίες και δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού. 

Το 1 λεπτού αυτό σαρδάμ έκανε φυσικά όλους τους δρομείς, όχι μόνο τους Έλληνες, αλλά ακόμη και τους ξένους, να ξεσπάσουν σε λυγμούς διαρκείας, με κίνδυνο να καθυστερήσει σε μεγάλο βαθμό η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: