Μεταφέρουν τις οφσόρ τους από τα Ν. Κέιμαν στα Ν. Φερόε 100 Έλληνες επιχειρηματίες!

faroe_islands_0

Εξελίξεις στο παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον φέρνει η απρόσμενη ήττα της Εθνικής Ελλάδος από τα Νησιά Φερόε!

Το έντονο ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρηματιών που μέχρι σήμερα διατηρούσαν με μεγάλη επιτυχία υπεράκτιες οφσορ εταιρείες στον φορολογικό παράδεισο των νησιών Κέιμαν, άρχισαν να προσελκύουν από αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οι νήσοι Φερόε.

Λίγα μόλις λεπτά είχαν περάσει από το σφύριγμα της λήξης του Στέφανο Ριτσόλι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όταν δεκάδες δικηγορικά γραφεία της χώρας και σύμβουλοι επιχειρήσεων άρχισαν να πολιορκούνται κυριολεκτικά από δεκάδες πάμπλουτους Έλληνες επιχειρηματίες που εκδήλωναν την επιθυμία για την άμεση μεταφορά των ήδη υπαρχουσών οφσόρ δραστηριοτήτων τους στα γραφικά δανέζικα νησιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Δανέζικη Κυβέρνηση, από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι αυτή την ώρα στα Νησιά Φερόε έχουν μεταφερθεί συνολικά 100 υπεράκτιες οφσόρ εταιρείας που μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν ως έδρα τους τα νησιά Κέιμαν, με τον αριθμό των οφσόρ εταιρειών που αλλάζουν έδρα να αυξάνεται από ώρα σε ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ατόμων που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στους Νήσους Φερόε είναι και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος όπως δήλωσε στο μεσημέρι της Κυριακής στην τηλεοπτική εκπομπή του στο ΑΡΤ έχει δώσει εντολή στο επιτελείο του κόμματός του να διερευνήσει πρώτα εξονυχιστικά το φορολογικό καθεστώς που ισχύει στα συγκεκριμένα νησιά.

«Σε αντίθεση με κάποιους αδαείς Έλληνες Επιχειρηματίες που εξ όσων γνωρίζω άρχισαν ήδη να μεταφέρουν στα Ν. Φερόε τις οφσόρ εταιρείες που με τόσο κόπο έκτισαν στα νησιά Κέιμαν, ο Γιώργος Καρατζαφέρης να γνωρίζετε πως δεν πρόκειται να κάνει κινήσεις επιπόλαιες χωρίς πρώτα να σιγουρευθεί ότι η μεταφορά αυτή είναι συμφέρουσα για την πατρίδα μας.

Επίσης, δεσμεύομαι δημοσίως πως στην περίπτωση που αποφασίσω να ιδρύσω και εγώ οφσόρ εταιρείες στους Νήσους Φερόε, αυτή τη φορά έχω σκοπό να δηλώσω τα πάντα στο πόθεν έσχες μου».

δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του στο ΑΡΤ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Δημοσιεύτηκε από τον komikotragiko

Η on-line εφημερίδα που θα σε κάνει να κλάψεις από τα γέλια