Καταργείται το «Δεν γαμ@ς που δεν γαμ@ς – δεν πας για ψάρεμα», μετά την ήττα της Εθνικής!»

583590_1768b26fd37455c0c80e7bf72a4a9491

Ραγδαίες λεξικολογικές ανατροπές φέρνει η ντροπιαστική ήττα της Εθνικής Ελλάδος από τους ψαράδες των νησιών Φερόε, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου ο γνωστός καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διακεκριμένος λεξικογράφος ζήτησε με πρότασή του στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του Υπουργείου Παιδείας την άμεση αφαίρεση από όλα τα λεξικά της ελληνικής επικράτειας του γνωστού σοφού γνωμικού του λαού μας: «Δεν γαμ@ς που δεν γαμ@ς – δεν πας για ψάρεμα».

Η πρόταση του Γεώργιου Μπαμπινιώτη υπεβλήθη στον αρμόδιο φορέα του Υπουργείου με το σκεπτικό ότι το βράδυ της Παρασκευής αποδείχθηκε περίτρανα η μη συμβατότητα της εν λόγω ρήσης με τα σύγχρονα δεδομένα της πραγματικότητας.

«11 ψαράδες ενός μικρού νησιού την Παρασκευή που μας πέρασε κατάφεραν με υποδειγματικό τρόπο να έρθουν σε σεξουαλική συνεύρεση με 11 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ταυτόχρονα.

Παρακαλώ πολύ λοιπόν όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να αφαιρεθεί άμεσα από όλα τα λεξικά της νεοελληνικής γλώσσας το σχετικό γνωμικό του λαού μας το οποίο και υποτιμάει τα σεξουαλικά προσόντα των ψαράδων.

(«Δεν γαμ@ς που δεν γαμ@ς – δεν πας για ψάρεμα»)

Επίσης, σκόπιμο κρίνεται, σε περίπτωση που δεκτείτε το παραπάνω αίτημά μου, να εκδώσετε γραπτή οδηγία-εγκύκλιο προς όλα τα σχολεία της ελληνικής επικράτειας προκειμένου το συγκεκριμένο γνωμικό να σταματήσετε πλέον να διδάσκεται από τους δασκάλους και τους καθηγητές στα Ελληνόπουλά μας».

ανέφερε -μεταξύ άλλων- στην πρότασή του ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Ο κύριος Μπαμπινιώτης το πρωί της Κυριακής με παρέμβασή του σε γνωστή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης αφού ανακοίνωσε με εμφανές αίσθημα ικανοποίησης στο πρόσωπό του την αποδοχή της πρότασής του από το Υπουργείο Παιδείας δήλωσε τα ακόλουθα:

«Κάθε καθηγητής γλωσσολογίας όπως είμαι εγω, οφείλει να μάχεται καθημερινά για μία ελληνική γλώσσα η οποία συμβαδίζει πλήρως με τα δεδομένα κάθε εποχής.

Την Παρασκευή το βράδυ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με συγκίνηση διαπίστωσα πως ένα γνωμικό που είχε βγει παλιότερα από τον λαό μας για τους ψαράδες αποτελεί ολέθριο ψέμα με βάση την πραγματικότητα των καιρών μας.

Όφειλα λοιπόν από την επόμενη κιόλας μέρας ως επιστήμονας που σέβεται τον ελληνικό λαό να ζητήσω αυτό που δείξατε στο ρεπορτάζ της εκπομπής σας προηγουμένως.

Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να καθησυχάσω την μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας, τονίζοντας ότι τα νέα διορθωμένα ελληνικά λεξικά θα έχουν κυκλοφορήσει όλα στην αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: