Εβδομήντα οκτώ ιδιοκτήτες καφετεριών, ζητούν λύση για τον απεργό πείνας Μιχελογιαννάκη!

mihelogiannakis1

Φουντώνει μέρα με την μέρα το κίνημα συμπαράστασης και αλληλλεγγύης στον απεργό πείνας της πλατείας Συντάγματος και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη!

Με ενυπόγραφη επιστολή τους η οποία έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, 78 ιδιοκτήτες γνωστότατων καφετεριών της ελληνικής επικράτειας απευθύνουν έκκληση στην Ελληνική πολιτεία να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα του Ηρακλειώτη Βουλευτή ο οποίος βρίσκεται για 7η συνεχομένη μέρα σε απεργία πείνας τόσο από κουραμπιέδες όσο και από μελομακάρονα.

Στην επιστολή τους οι εν λόγω επιχειρηματίες αφού ευχαριστούνε θερμά τον κύριο Μιχελογιαννάκη για την καθημερινή προτίμηση που δείχνει στον κλάδο τους από την πρώτη κιόλας μέρας που ξεκίνησε τον αγώνα του, σημειώνουν ότι δεν συντάσσονται απαραίτητα και με την θέση του για απεργία πείνας από τα συγκεκριμένα είδη φαγητού.

Ακολουθεί αυτούσια όλη η επιστολή των 78 καφετεριούχων η οποία κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου προξενώντας ρίγος συγκίνησης σε ολόκληρο το πανελλήνιο:

Όλοι εμείς οι ιδιοκτήτες καφετεριών θέλουμε κατ΄αρχάς να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη ο οποίος από την πρώτη κιόλας μέρας της απεργίας πείνας του, έχει μετατρέψει τα καταστήματά μας σε καθημερινά κέντρα του έντιμου αγώνα του.

Με γνώμονα αυτή του την στάση νιώθουμε την ανάγκη να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμα στην επίβλεψη από διαιτολόγο κάθε συνανθρώπου μας. Ακόμη και αυτού που την ίδια περίοδο που τον έχει ανάγκη, πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορετικές μας τοποθετήσεις απευθύνουμε έκκληση στην Ελληνική Πολιτεία να βρει άμεσα λύση έτσι ώστε ο εμφανώς επιβαρυμένος με πρόσθετα κιλά απεργός πείνας να αποκτήσει πλέον το αυτονόητο δικαίωμα στην καθημερινή επίβλεψη της διατροφής του από ειδικό διαιτολόγο που θα οριστεί με προεδρικό διάταγμα εκ της ελληνικής κυβερνήσεως.

Θεωρούμε σαφές ότι αυτή η έκκλησή μας αυτή δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι επικροτούμε την επιλογή του για απεργία πείνας από τα συγκεκριμένα είδη φαγητού (κουραμπιέδες, μελομακάρονα).

Αντίθετα διαφωνούμε ρητά με την απόφασή του να μην συμπεριλάβει στην απεργία του και άλλα γνωστά είδη φαγητού όπως οι πίτσες και τα σουβλάκια.

Θεωρούμε ότι μια άμεση λύση στο αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη απεργία πείνας του Γιάννη Μιχελογιαννάκη όχι μόνο θα ενισχύσει πέρα από κάθε αμφιβολία τη δύναμη της δημοκρατίας και του πολιτισμού μας, αλλά θα δώσει και την απαραίτηση οικονομική ανάσα ανακούφισης στις επιχείρησεις μας που έχουν μετατραπεί σε κέντρα του δίκαιου αγώνα του».

(Τα ονόματα των 78 επιχειρηματιών κρίνουμε σκόπιμο να μην τα αναδημοσιεύσουμε στα πλαίσια της προστασίας προσωπικών δεδομένων).

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Αρέσει σε %d bloggers: