Μεταφέρεται έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών η Πλατεία Κοτζιά!

88250279

Την άμεση μεταφορά της ιστορικής Πλατείας Κοτζιά έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών διέταξε το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας ύστερα από ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον νέο προϊστάμενο του επίμαχου υπουργείου Νίκο Κοτζιά.

Πρόκειται για μία πολύ τολμηρή απόφαση η οποία στόχο έχει τόσο την προσαρμογή της ιστορικής πλατείας στην σύγχρονη κυβερνητική επικαιρότητα, όσο και την απόδοση των πρέποντων τιμών στον νέο Υπουργό Εξωτερικών για την πρόσφατη συνεισφορά του στην βελτίωση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Το αρχικό σενάριο που εξέταζε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν το ανάποδο, δηλαδή την μεταφορά του Υπουργείου Εξωτερικών έξω από την γνωστή πλατεία, η λύση όμως αυτή απορρίφθηκε κατόπιν διαμαρτυρίας του δημάρχου Γιώργου Καμίνη ο οποίος επικαλέστηκε την έντονη δυσαρέσκεια των περιστεριών που συχνάζουν στα πλακάκια.

Ειδικό συνεργείο της συγκυβέρνησης με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο εδώ και λίγες ώρες έχει ξεκινήσει την υλοποίηση της πρωθυπουργικής απόφασης με τα πρώτα πλακάκια της ιστορικής πλατείας να έχουν ήδη ξηλωθεί και μεταφερθεί έξω από το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών (Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας αριθ.1).

Αμφίβολη πάντως παραμένει μέχρι στιγμής η ακριβής μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά του γλυπτού αγάλματος του Θησέα το οποίο ως γνωστόν εδρεύει εδώ και χρόνια στην γνωστή πλατεία.

Για το ζήτημα αυτό εξετάζεται ήδη δυναμική σωματική παρέμβαση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Πύρρου Δήμα ο οποίος όμως για να πει το τελικό OK θα πρέπει πρώτα να λάβει γραπτή έγκριση από τον πρόεδρο του κόμματός του Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως και να ‘χει, η μεταφορά της Πλατείας Κοτζιά έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το πρωί της Δευτέρας αφού ο Νίκος Κοτζιάς επιθυμεί οι επόμενες δηλώσεις του που έχουν προγραμματιστεί για τότε, να πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά από τα πλακάκια της ιστορικής πλατείας των Αθηνών. 

Σημειώνουμε ότι όπως διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης όλα τα έξοδα για την πραγματοποίηση του έργου πρόκειται να καλυφθούν από του πρωτογενές πλεόνασμα που άφησε στα ταμεία του κράτους η προηγούμενη κυβέρνηση.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: