Απεβλήθη 15χρονος μαθητής που ζητούσε κατάργηση των τάξεων!

koytsoympas-sxoleio-12

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ο 15χρονος Νίκος από το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας το πρωί της Δευτέρας όταν, σε ένα από τα προγραμματισμένα διαλείμματα του σχολείου,κατελήφθη από ανυποψίαστους καθηγητές του να κάνει λόγο δημοσίως για κατάργηση των τάξεων!

Αμέσως μετά τη λήξη του εν λόγω διαλείμματος και πριν ξεκινήσει την προγραμματισμένη παράδοση, ένας από τους δύο καθηγητές που ήταν αυτήκουοι μάρτυρες του περιστατικού κατήγγειλε έξαλλος το συμβάν στον διευθυντή του σχολείου.

Ο διευθυντής έδωσε αμέσως εντολή στον μαθητή να προσέλθει στο γραφείο του για εξηγήσεις και στον καθηγητή της τάξης να ψάξει εξονυχιστικά την τσάντα του με την ελπίδα να βρεθεί κάποιο στοιχείο που να εξηγεί την ύποπτη αυτή συμπεριφορά του 15χρονου.

Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν ανατριχιαστικό αφού στην τσάντα του 15χρονου Νίκου ανάμεσα στα σχολικά εγχειρίδια του άτυχου μαθητή κρυβόταν επιμελώς το μανιφέστο του κομμουνισμού όπως αυτό είχε γραφτεί από τον Μάρξ και τον Ένγκελς το 1847.

Ο μαθητής στην ολιγόλεπτη απολογία του υποστήριξε ότι είναι κομμουνιστής ιδεολογικά και πως σε καμία περίπτωση ο λόγος του για κατάργηση των τάξεων δεν αφορούσε πρόθεσή του για προσπάθεια κατάργησης των τάξεων του σχολείου.

Ο εξαγριωμένος διευθυντής του γυμνασίου δεν πείστηκε καθόλου από τα λόγια του 15χρονου μαθητή και διέταξε την πενθήμερη αποβολή του από το σχολείο σε συνδυασμό με την εγγραφή των στοιχείων στο σχολικό ποινολόγιο που τηρείται.

«Είναι ανεπίτρεπτο εν έτει 2015 να υπάρχουν μαθητές που να υποστηρίζουν δημόσια την κατάργηση των τάξεων του σχολείου τους.

Παραδοσιακά, το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας βρισκόταν συστηματικά αντιμέτωπο με ταραχοποιούς μαθητές που πραγματοποιήσαν κατάληψη των τάξεων.

Πλέον, η περίπτωση που του 15χρονου μαθητή μας, δείχνει πώς σε κάποια ανήλικα μυαλά έχουν μπει δυστυχώς ιδέες ακόμη και για την πλήρη κατάργησή τους».  

δήλωσε ο 60χρονος διευθυντής του σχολείου στους δημοσιογράφους λίγα μόλις λεπτά με την δημοσιοποίηση του συμβάντος στα ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή, κορυφαίοι εκπρόσωποι γνωστών κομμάτων της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ) υποστηρίζουν ότι η τιμωρία του 15χρονου Νίκου είναι άδικη και συνιστά μοιραίο αποτέλεσμα πλήρους αδυναμίας κατανόησης βασικών μαρξιστικών θέσεων εκ μέρους των καθηγητών του σχολείου.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: