Σε ακουόγραμμα θα υποβάλλονται οι βουλευτές μετα τις ομιλίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου!

ÂÏÕËÇ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÃÉÁ ÔÏN ÐÑÏÛÐÏËÏÃÉÓÌÏ 2014 (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Ριζοσπαστικές εξελίξεις στις υποχρεώσεις των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου φέρνει η σημερινή εκλογή της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου στη θέση της προέδρου της Βουλής.

Η νέα πρόεδρος της Βουλής αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ομιλίας της από το πόστο αυτό, γνωστοποίησε στους παριστάμενους βουλευτές την ανάγκη για προληπτική υποβολή τους στην ειδική εξέταση ακοής καθημερινά, αμέσως μετά την λήξη των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων που θα προεδρεύει.

Το σκεπτικό της απόφασης αυτής η οποία πάρθηκε κατόπιν επείγουσας σύστασης της Ένωσης Ελλήνων Ωτορινολαρυγγολόγων, βασίζεται στην ιδιαίτερα υψηλής έντασης φωνή της νέα προέδρου της Βουλής η οποία ελλοχεύει τον κίνδυνο πρόκλησης εκτεταμένων βλαβών στα τύμπανα των αυτιών των βουλευτών.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, ειδικό ολιγομελές συνεργείο Ωτορινολαρυγγολόγων πρόκειται να παρίσταται καθημερινά στις συνεδριάσεις της Βουλής τόσο για να επεμβαίνει ανά πάσα στιγμή σε ανεπιθύμητα περιστατικά ρήξης τυμπάνων όσο και για να προβαίνει σε προφορικές συστάσεις στην πρόεδρο της Βουλής κάθε φορά που οι τσιρίδες της υπερβαίνουν επικίνδυνα τα όρια.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ανάμεικτες εντυπώσεις στους βουλευτές πολλοί εκ των οποίων υποστηρίζουν ότι η νέα τους αυτή δέσμευση θα καθιστά πλέον τον ελεύθερό τους χρόνο ιδιαίτερα περιορισμένο με κίνδυνο να μην προλαβαίνουν καν να διαβάζουν τα νομοσχέδια που θα έρχονται προς ψήφιση στη βουλή.

Οι εξετάσεις ακοής των βουλευτών πρόκειται να λαμβάνουν χώρα σε ειδική αίθουσα της Βουλής που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το κυλικείο, θα είναι δωρεάν, και θα τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Στα μελλοντικά πλάνα της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι η τοποθέτηση στο μικρόφωνο που χρησιμοποιεί ειδικού σιγαστήρα φωνής με σκοπό οι επιδράσεις της έντασης της φωνής της να μειωθούν στο ελάχιστον και να καταστήσουν έτσι την υποβολή των βουλευτών σε ακουόγραμμα προαιρετική.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Αρέσει σε %d bloggers: