Πολεμικές αποζημιώσεις θα λάβουν οι συμμετέχοντες στον φετινό χιονοπόλεμο!

ss-130103-winter-wonderland-10.ss_full

Τον δρόμο για την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων σε όλους όσους συμμετείχαν ενεργά στον χιονοπόλεμο των τελευταίων ημερών ανοίγει το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή του ιστορική απόφαση η οποία έκανε δεκτή την αιτούμενη εξομοίωση του δροσερού αυτού πλην βάρβαρου σε ορισμένες περιπτώσεις πολέμου, με τον ένοπλο πόλεμο που διεξάγεται μεταξύ των κρατών.

Η αίτηση είχε υποβληθεί το πρωί της Δευτέρας από 2 18χρονους κατοίκους Πεντέλης οι οποίοι ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωριστούν ως θύματα πολέμου επισυνάπτοντάς στην αίτησή τους πλήρες φωτογραφικό υλικό από τον χιονοπόλεμο στον οποίο είχαν επιδοθεί για 3 τουλάχιστον ώρες στην χιονοσκέπαστη αλάνα της γειτονιάς τους.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση των δύο νεαρών και διέταξε την αποζημίωσή τους με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των χιλίων ευρώ.

«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης είναι ιστορική. Ο χιονοπόλεμος όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από το δεύτερο συνθετικό της ίδιας της λέξης, είναι είδος πολέμου.

Μπορεί να μην είναι τόσο βάρβαρος όπως αυτός που διεξάγεται κατά καιρούς μεταξύ των λαών, αλλά αυτό δεν παύει να αναιρεί την εμπόλεμη κατάσταση που βιώνει ο συμμετέχων κατά τη διάρκειά του

Νομίζω πως η εξέλιξη αυτή πρέπει να προβληματίσει βαθύτερα όσους δικαστικούς αρνούνται -μέχρι στιγμής- πεισματικά να επιδικάσουν τέτοιου είδους αποζημιώσεις και σε όσους συμμετέχουν και σε άλλα είδη πολέμου όπως για παράδειγμα είναι ο χαρτοπόλεμος, και ο μαξιλαροπόλεμος».

σχολίασε χαρακτηριστικά ο 52χρονος Δ.Μ., διακεκριμένος δικηγόρος και συνήγορος των δικαιωμένων πια θυμάτων του φετινού χιονοπολέμου.

Η σημαντική αυτή νομική εξέλιξη, σύμφωνα με τα στοιχεία των δήμων της επικράτειας στις οποίες χιονίζει, έχει αυξήσει ήδη δραματικά τον αριθμό των συμμετεχόντων στο χιονοπόλεμο, με αυτόπτες μάρτυρες να μιλούν για χώρα η οποία έχει κηρυχθεί ανεπίσημα σε μία τεράστια εμπόλεμη ζώνη.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικοί κύκλοι αρνούνται να σχολιάσουν την σπουδαία αυτή εξέλιξη, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως το μόνο αίτημα πολεμικών αποζημιώσεων που πρέπει να απασχολεί αυτή την περίοδο την χώρα μας είναι αυτό που εκκρεμεί έναντι της Γερμανίας.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: