Με Σουλτσουκάκια, Πατάτες ΝτάισελΜπλουμ, και Ρεντσίνα θα τσικνίσει ο Γιάνης Βαρουφάκης!

varoufakis

Με έντονο το άρωμα από την σκληρή διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ελλάδας και ξένων ηγετών σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους, θα είναι ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο άριστος στη διπλωματία Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να σπάσει το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τους Ευρωπαίους μετά την αδυναμία εξεύρεσης κοινής λύσης στο χθεσινό Eurogroup, αποφάσισε να αφιερώσει όλο το τσικνίσιμο σημερινό του γεύμα σε τρεις ηγετικές φυσιογνωμίες της Ευρωζώνης.

«Τα σουτζουκάκια που σκοπεύω να φάω σήμερα λόγω Τσικνοπέμπτης, θα τα ονομάσω συμβολικά Σουλτσουκάκια προς τιμήν του προέδρου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Οι πατάτες μπλουμ που θα μου μαγειρέψει η γυναίκα μου για σήμερα το βράδυ και μόνο θα λέγονται πατάτες Ντάισελμπλουμ σε ένδειξη σεβασμού του Ολλανδού Υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δεν σταματάω όμως εδώ την επίθεση φιλίας. Ακόμη και ό,τι πιω σήμερα θα είναι άκρως συμβολικό.

Η ρετσίνα που θα συνοδεύσει το σημερινό μου γεύμα για λίγες ώρες θα μετονομαστεί από εμένα σε Ρεντσίνα προς τιμήν του πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι».

δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Guardian ο Γιάνης Βαρουφάκης το πρωί της Τετάρτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα σχεδιάζει να ενημερώσει πλήρως τους ξένους εταίρους για την κίνησή αυτή του υπουργού του μέσω επιστολής η οποία ενδέχεται να αποσταλεί νωρίς το πρωί της Παρασκευής σε όλους τους ηγέτες της Ευρωζώνης και τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με διακεκριμένους πολιτικούς αναλυτές της χώρας μας, το πικάντικο αυτό σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη βασίζεται στην γνώση λαϊκή ρήση «ο έρωτας περνάει από το στομάχι», και αναμένεται να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να ληφθεί μία απόφαση η οποία θα βάζει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας για την Ελλάδα.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: