Σε δημοπρασία το κασκόλ του Γιάνη Βαρουφάκη!

imagehandler_14_3

Απόφαση να θέσει σε δημοπρασία το καρό κασκόλ Burberry με το οποίο έκανε την εμφάνισή του στο κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών προκαλώντας αμέσως ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, πήρε το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως διευκρίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης η απόφαση αυτή του πρωθυπουργού έχει ως μοναδικό σκοπό την εισροή κρατικών εσόδων για την χρηματοδότηση του προγράμματος της κυβέρνησης που αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστική κρίσης.

Η δημοπρασία δεν πρόκειται να είναι ηλεκτρονική όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι.

Αντιθέτως, θα έχει τα χαρακτηριστικά της άμεσης δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας που επιθυμεί να φέρει στην ρουτίνα της πολιτικής ζωής η νέα κυβέρνηση.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ως τόπος διεξαγωγής της δημοπρασίας επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό η πλατεία Συντάγματος και ως χρόνος η επόμενη συγκέντρωση αλληλλεγύης στην ελληνική διαπραγματευτική πλευρά που θα διεξαχθεί το απόγευμα αυτής της Κυριακής (17:00).

O κάθε ενδιαφερόμενος διαδηλωτής/αγοραστής θα μπορεί να καταθέσει την προσφορά του προφορικά σηκώνοντας το χέρι του και παίρνοντας το μικρόφωνο το οποίο και θα συντονίζεται από στενούς συνεργάτες του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών που θα παρευρίσκονται στην πλατεία.

Πρόκειται για ένα σκηνικό το οποίο σίγουρα θα θυμίσει τα σκηνικά των λαϊκών συνελεύσεων που διεξάγονταν καθημερινά στην πλατεία καθ’όλη την περίοδο των Αγανακτισμένων.

Ως εναρκτήρια τιμή πώλησης του κασκόλ έχει οριστεί το ποσό των 500 ευρώ που είναι και το ποσό το οποίο είχε δώσει η γυναίκα του Γιάνη Βαρουφάκη προκειμένου να του αγοράσει το προϊόν.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι παρά το γεγονός ότι το κασκόλ συνιστούσε δώρο συναισθηματικής αξίας για τον κύριο Βαρουφάκη (του το είχε αγοράσει η γυναίκα του πριν 12 χρόνια), εν τούτοις ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών έδωσε αμέσως το OK στον Αλέξη Τσίπρα για την διοργάνωση της δημοπρασίας θεωρώντας πως ο σκοπός της δημοπρασίας υπερνικάει με διαφορά το συναίσθημα που νιώθει για το κασκόλ.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: