Τη γέφυρα από την οποία θα ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα ψάχνουν Τσίπρας-Καμμένος!

tsipras-kammenos1

Μυστική περιοδεία αντιπροσώπων της συγκυβέρνησης σαρώνει τις γέφυρες όλες του πλανήτη γη εδώ και μέρες προκειμένου να βρεθεί επιτέλους η γέφυρα που θα συνδέσει το όνομά της με το νέο πρόγραμμα που θα υπογραφεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις διαρροές από τα τεχνικά κλιμάκια των ευρωπαίων, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που καθυστερεί αισθητά η επέλευση συμφωνίας με την ελληνική πλευρά.

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έχουν ζητήσει από τα στελέχη των κομμάτων τους που επισκέπτονται τις γέφυρες:

1. να χαρτογραφούν εκατοστό-εκατοστό όλο το τοπίο γύρω τους,

και

2. να πληροφορούνται λεπτομερή στοιχεία γύρω από τον χρόνο, την αιτία κατασκευής τους, και την ακριβή προέλευση της εταιρείας που είχε αναλάβει το χτίσιμό της.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, υποψήφιες γέφυρες για την ιστορική τους σύνδεση με τη νέα συμφωνία είναι:

α. Το γιοφύρι της Άρτας

β. Η γέφυρα της Πλάκας

γ. Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

δ. Η γέφυρα του Γοργοπόταμου

ε. Η γέφυρα του Λονδίνου (London Tower Bridge)

στ. Η γέφυρα των στεναγμών (Βενετία)

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιτόπιας έρευνας των κυβερνητικών στελεχών, εξετάζεται το ενδεχόμενο, όλες οι γέφυρες που θα έχουν εξεταστεί, να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού μέσω δημοψηφίσματος με το σκεπτικό ότι την ευθύνη της εθνικά κρίσιμης αυτής επιλογής πρέπει την αναλάβει εξ’ ολοκλήρου ο ελληνικός λαός.

Άλλοι κυβερνητικοί κύκλοι όμως υποστηρίζουν ότι ένα δημοψήφισμα θα είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία και ότι το φλέγον θέμα θα πρέπει να λυθεί με έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το οποίο και θα αποφασίσει με ονομαστική ψηφοφόρια για την κατάλληλη γέφυρα. 

Μέσα στις επόμενες ώρες πάντως αναμένεται να γνωρίζουμε επακριβώς ποιά κυβερνητική άποψη πρόκειται να επικρατήσει για τον τρόπο επίλυσης του ζητήματος.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο μάλιστα ακόμη και για έκτακτο διάγγελμα του πρωθυπουργού εντός της ημέρας στο οποίο και θα ξεκαθαριστεί πλήρως το ζήτημα.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: