Σε «Θεσμοφοριάζουσες» μετονομάζονται οι «Τροικανοί», με εντολή του Αλέξη Τσίπρα!

1504971_907175875999522_3761195585256437344_n

Ραγδαίες γλωσσολογικές εξελίξεις προκαλεί η πρόσφατη μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς!

Τα ονόματα που θα αρχίζουν να χρησιμοποιούνται επισήμως τόσο για τα μέλη της πρώην Τρόικας όσο και για τις συναντήσεις που θα διεξάγει κάθε φορά η ελληνική πλευρά μαζί τους, έδωσε στο φως της δημοσιότητας το πρωί της Δευτέρας η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Ειδικότερα, τα μέλη της τέως Τρόικας θα έχουν πλέον έντονο άρωμα γνωστής αρχαίας κωμωδίας του Αριστοφάνη αφού από νωρίς το πρωί της Τρίτης πρόκειται να αποκαλούνται επίσημα τόσο από την κυβέρνηση όσο και τους θεσμούς με τον τίτλο Θεσμοφοριάζουσες.

Αρχαιοελληνικό άρωμα πρόκειται να έχουν και οι διαπραγματεύσεις που θα γίνονται από εδώ και μέρα με τα μέλη των θεσμών (Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ) αφού ο πρωθυπουργός ύστερα από μυστική σύσκεψη με τον Γιάνη Βαρουφάκη αποφάσισε να τις αποκαλεί Θεσμοφόρια.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα Θεσμοφόρια (ή Θεσμοφορία)  ήταν τοπικό γιορταστικό τριήμερο στην αρχαία Αθήνα που αποτελείτο από τις επί μέρους γιορτές Άνοδος, Νηστεία και Καλλιγένεια.

Εκτός από την Αθήνα γιορτάζονταν και στο Άργος, την Τροιζήνα, Πελλήνη, Αίγινα, Ερέτρια στη Δήλο, αλλά και στην Σικελία και σε άλλες Ελληνικές αποικίες.

Στις σκέψεις μάλιστα της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κατατεθεί πρόταση στους δανειστές, όλες οι συναντήσεις με τα μέλη των θεσμών να διεξάγονται από εδώ και πέρα σε μία από τις παραπάνω περιοχές.

Κάτι δηλαδή σαν υπερήφανη αναβίωση της αρχαιοελληνικής αυτής γιορτής.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω βαφτίσια έχει συμφωνηθεί να τα εκτελέσει εντός της ημέρας και μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων βαφτισιών του Παππά θα ειδοποιηθούν οι ξένοι εταίροι προκειμένου τα νέα ονόματα να έχουν προστεθεί το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης στο κείμενο της συμφωνίας που υπογράφηκε.

Τέλος, εκτενή αναφορά στα νέα ονόματα πρόκειται να κάνει και ο Γιάνης Βαρουφάκης στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα έχει αποστείλει στους θεσμούς μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: