Κρατικοποιείται η Philips – Μετονομάζεται σε Philis!


Ξαφνική αλλαγή στον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας μας προκαλεί η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να κρατικοποιήσει τη διάσημη εταιρεία ηλεκτρονικών Philips.

Πρόκειται για μία προσωπική απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού που σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες έχει ως στόχο (μεταξύ άλλων) την απόδοση τιμών στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντή της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» Νίκο Φίλη.

Για την απόφαση κρατικοποίησης της Ολλανδικής αυτής επιχείρησης, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, έχει ήδη ενημερωθεί και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος όμως εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης.

«Κατ’ αρχάς ενώ έχουμε συμφωνήσει με τους Έλληνες ξεκάθαρα ότι δεν θα μπουν φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις, αυτοί ξεκινάνε τώρα να κρατικοποιούν και μάλιστα ξεκινάνε και με μία εταιρεία της χώρας μου.

Πολύ φοβάμαι, ότι το όλο σκηνικό είναι οργανωμένο και υποκινείται από τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος με αντιπαθεί στο έπακρον και θέλει για ακόμη μία φορά να με βγάλει έξω από τα ρούχα μου.

Όπως είχε πει και η Άνγκελα Μέρκελ, αυτός ο προκλητικός και αγενέστατος φαλακρός κύριος που κυκλοφορεί όλο με τα χέρια στην τσέπη και μας το παίζει τσαμπουκάς πρέπει να αποπεμφθεί άμεσα από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών».

δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών το πρωί της Τετάρτης σε ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Φίλης ενθουσιασμένος με την κίνηση αυτή της κυβέρνησης την οποία και θεωρεί ως πειστήριο άκρας εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του, ανήρτησε πριν λίγο στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook την ακόλουθη πανηγυρική δήλωση:

«Από αύριο το πρωί η Philips γυρίζει σελίδα.

Η ελπίδα έρχεται επιτέλους και στην Philips.

Η νέα Philis θα αποτελεί πλέον μία εταιρεία στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων που μέχρι χθες κερδοσκοπούσαν ασυστόλως πάνω στις πλάτες των εργαζομένων.

Η κίνηση αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού αποτελεί τίτλο τιμής για εμένα, και με τροφοδοτεί με ακόμη περισσότερο δύναμη για την συνέχεια στον δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα που έχουμε ξεκινήσει κόντρα στα ντόπια και ξένα μονοπώλια».

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: