Τέλη κυκλοφορίας στους χαρταετούς ζητούσε ο Σόιμπλε από τον Βαρουφάκη!

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÕÐÏÉÊ ÃÉÁÍÍÇ ÂÁÑÏÕÖÁÊÇ ÌÅ ÔÏÍ ÃÅÑÌÁÍÏ ÏÌÏËÏÃÏ ÔÏÕ Â. ÓÏÚÌÐËÅ ÓÔÏ ÂÅÑÏËÉÍÏ
Μία απίστευτη απαίτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που ευτυχώς δεν πέρασε στη συμφωνία στην οποία κατέληξε το Eurogroup της 20/02 έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Γιάνης Βαρουφάκης σε σημερινή του συνέντευξη στη Γερμανική εφημερίδα Bild.

Η αποκάλυψη του Γιάνη Βαρουφάκη ήρθε σε ερώτηση του Γερμανού δημοσιογράφου για την σφοδρότητα των πιέσεων που δέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του τελευταίου και καθοριστικού Eurogroup όπου τελικά βρέθηκαν κοινά σημεία μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών εξομολογήθηκε λοιπόν στον δημοσιογράφο της Bild πως ο Γερμανός ομόλογός του του ζήτησε να επiβληθούν ως εισπρακτικό μέτρο από την κυβέρνηση τέλη κυκλοφορίας σε όλους ανεξαιρέτως τους χαρταετούς που θα κυκλοφορούσαν στην ελληνική ατμόσφαιρα την Καθαρά Δευτέρα.

Ακολουθούν όλες οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η επίμαχη πρωτοφανής αποκάλυψη:

«Οι πιέσεις που δέχθηκα από τον κύριο Σοίμπλε στο τελευταίο Eurogroup ήταν απίστευτες.

Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που είναι τόσο σκληρός απέναντι στον ελληνικό λαό.

Μπορεί να μην το πιστέψουν κάποιοι, αλλά έφτασε σημείο να μου ζητήσει να βάλω τέλη κυκλοφορίας ακόμη και στους χαρταετούς που θα ξεπρόβαλλαν στον ουρανό της χώρας τρεις μέρες μετά.

Ξέρετε, εμείς στην Ελλάδα έχουμε ως έθιμο κάθε Καθαρά Δευτέρα, να πηγαίνουμε στην εξοχή και να πετάμε χαρταετούς.

Κάποιος λοιπόν από τους παρισταμένους στο Eurogroup, φρόντισε να ενημερώσει για αυτό τον Σόιμπλε, με αποτέλεσμα να μου ζητήσει να εφαρμόσω αυτό το πρωτοφανές μέτρο.

Εγώ φυσικά αρνήθηκα κατηγορηματικά το μέτρο αυτό και του υποσχέθηκα πώς θα βρω κάποιο ισοδύναμο.

Χαίρομαι πολύ που τελικά η απαίτηση αυτή του κυρίου Σόιμπλε δεν συμπεριλήφθη τελικά στη συμφωνία που υπογράψαμε εκείνη την Παρασκευή.

Θα ήταν σίγουρα οδυνηρό και δυσβάστακτο για τον ελληνικό λαό κάτι τέτοιο».

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: