Βουλευτικά αυτοκίνητα χωρίς μίζες, παρήγγειλε ο Τσίπρας για τους βουλευτές του!

ÔÏ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏ ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÏ ÔÏÕ ÅÕÁÃÃÅËÏÕ ÂÅÍÉÆÅËÏÕ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
Συμβολική κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού κατά της διαφθοράς που μαστίζει εδώ και χρόνια τον κρατικό μηχανισμό.

Σε ειδική παραγγελία 149 σπορ αυτοκινήτων τα οποία όμως στερούνται του μηχανισμού που θέτει τον κινητήρα σε λειτουργία (δηλαδή μίζας) προέβη το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου έτσι να να επιτευχθούν οι ακόλουθοι στόχοι:

1. Να καμφθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών που αντιστάθηκαν σθεναρά στην κατάργηση του προνομίου των βουλευτικών αυτοκινήτων.

2. Να σταλεί στην ελληνική κοινωνία ένα ηχηρό μήνυμα κατά της μίζας και της διαφθοράς την οποία και θέλει να πολεμήσει η νέα κυβέρνηση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ναι μεν θα παραληφθούν αυτοκίνητα για τις ανάγκες των βουλευτών, όπως γινόταν κάθε χρόνο, κανένα από αυτα όμως δεν θα καταστεί δυνατό να χρησιμοποιηθεί.

Σε αντίστοιχη κίνηση αναμένεται να προβεί και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος μάλιστα σκέφτεται να εφαρμόσει το ίδιο μέτρο (αφαίρεση μίζας) ακόμη και στα οχήματα του Ελληνικού Στρατού εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είναι Υπουργός Άμυνας.

Την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων σχετικά με το ζήτημα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θεωρεί πως είναι άνευ ουσίας να διατεθούν αυτοκίνητα που δεν θα λειτουργούν στους βουλευτές παρά το γεγονός ότι αντιλαμβάνεται τον ισχυρό πολιτικό συμβολισμό της κίνησης του πρωθυπουργού.

Από την άλλη, τουλάχιστον 3 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θεωρούν την πρόθεση του Πάνου Καμμένου να αφαιρέσει τις μίζες από τα στρατιωτικά οχήματα του Ε.Σ. άστοχη αφού όπως υποστηρίζουν με τον τρόπο αυτό όλες οι μετακινήσεις των στρατιωτικών και των φαντάρων θα πρέπει να γίνονται με Ι.Χ. ή ταξί.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: