Για οπαδούς που ενίσχυαν τον φωτισμό του ΟΑΚΑ λέει η ΠΑΕ ΑΕΚ στην απολογία της για τις φωτοβολίδες!

aek.osfp.
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινή γνώμη το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε η ΠΑΕ AEK αναφορικά με τις φωτοβολίδες που άναψαν από οπαδούς της Ένωσης κατά τη διάρκεια του αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Κι ενώ κανείς θα περίμενε πως η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ θα παραδεχόταν τις ευθύνες της για τα έκτροπα που σημείωσαν οι οπαδοί της στο πρόσφατο ντέρμπι, το πρωτοφανές άλλοθι που επικαλέστηκε η Ένωση στον αθλητικό εισαγγελέα περιπλέκει πλήρως τα πράγματα δημιουργώντας παράλληλα νέες ερμηνευτικές εκδοχές των γεγονότων.

Κατά την ΠΑΕ ΑΕΚ, οι οπαδοί που άναψαν και εκτόξευσαν φωτοβολίδες τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και σε άλλα σημεία του γηπέδου όχι απλά δεν είχαν πρόθεση σωματικής βλάβης των ποδοσφαιριστών ή των security του γηπέδου, αλλά αντιθέτως οι ενέργειές τους αποσκοπούσαν στην εθελοντική ενίσχυση του φωτισμού του σταδίου και κατ’ επέκτασην της ορατότητας των παιχτών και των υπαλλήλων ασφαλείας του γηπέδου.

Μάλιστα όπως δηλώνει στο απολογητικό υπόμνημα ο πληρεξούσιος δικηγόρος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) όχι μόνο δεν πρέπει να ασχοληθεί με τους συγκεκριμένους οπαδούς της ποινικά αλλά οφείλει για συμβολικούς έστω λόγους να προβεί σε βράβευση των συγκεκριμένων φιλάθλων για την όλη ανιδιοτελή προσφορά που παρείχαν στην ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπαμα της προκλητικής -για πολλούς- έγγραφης απολογίας της Ένωσης σχετικά με τις φωτοβολίδες του ντέρμπι:

«Όπως γνωρίζουν όλες οι αρμόδιες αρχές, ο ποδοσφαιρικός αγώνας της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης σε ώρα που η δύση του ηλίου είχε ήδη επέλθει (19:30).

Δεδομένου λοιπόν της δύσης του ηλίου, κάποιοι φίλαθλοι της ομάδας μας θεώρησαν σωστό να ενισχύσουν τον φωτισμό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με αποκλειστικό στόχο να ενισχυθεί ουσιωδώς η ορατότητα τόσο των παιχτών όσο και των ανθρώπων ασφαλείας του γηπέδου.

Για την ικανοποίηση του σκοπού αυτού, χρησιμοποίησαν ως μέσα φωτοβολίδες.  

Το τελευταίο είχε ως αποτέλεσμα διάφοροι σκοτεινοί κύκλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου να αρχίσουν σκοπίμως να κάνουν λόγο για δήθεν ταραχοποιά στοιχεία της ΑΕΚ που επιθυμούσαν την αμαύρωση της μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής.

Ως ΠΑΕ ΑΕΚ, νιώθουμε την ανάγκη να απαντήσουμε στην ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης του φίλαθλου κοινού μας υπερασπιζόμενοι σθεναρά το ανιδιοτελές έργο των οπαδών μας που μόνο ως χούλιγκανς δεν λειτούργησαν στις περιπτώσεις που προαναφέραμε.

Ζητούμε από την ΕΠΟ να μην πέσει θύμα της κατασυκοφάντησης του κόσμου της ομάδας μας, και να εξετάσει χωρίς μεροληπτική διάθεση τα γεγονότα λαμβάνοντας υπόψη την εξήγηση που επικαλούμαστε, μία εξήγηση η οποία αποτελεί και την μόνη αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο την Τετάρτη.

Προτείνουμε τέλος την άμεση βράβευση από την Πολιτεία όλων των φιλάθλων της ΑΕΚ που μετείχαν εθελοντικά στην υποδειγματική αυτή προσπάθεια βελτίωσης του φωτισμού του γηπέδου».

Το ενδιαφέρον όλων τώρα στρέφεται στην αθλητική δικαιοσύνη που θα πρέπει σε λίγες μέρες να αποφασίσει σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να επιβληθεί τιμωρία στην ΠΑΕ ΑΕΚ σχετικά με τα όσα λάβαν χώρα στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: