Υποχρεωτική παρακολούθηση της «Μαρίας της Γειτονιάς» επέβαλε ο Πανούσης στους αστυνομικούς!

assets_LARGE_t_420_8043519
Ένα πρωτόγνωρο σύστημα εκπαίδευσης αποφάσισε να επιβληθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στους «αστυνομικούς της γειτονιάς» που ξαναβγήκαν για περιπολίες στους δρόμους εδώ και λίγες μέρες.

Όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Πανούσης από το πρωί της προσεχούς Δευτέρας και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί ξεκινάει υποχρεωτικός καθημερινος κύκλος αστυνομικών σεναρίων ο οποίος θα περιλαμβάνει την συνεχή παρακολούθηση της διάσημης μεξικανικής τηλενουβέλας με τον τίτλο «Η Μαρία της Γειτονιάς».

Αν και η συγκεκριμένη δημοφιλή σειρά που έχει προβληθεί πολλάκις (και) στην ελληνική τηλεόραση δεν είναι αστυνομικού περιεχομένου, κατά το σκεπτικό του Υπουργού μπορεί να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους όλα τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια για την πλήρη εντρύφυση στο χωροταξικό πεδίο της γειτονιάς που άλλωστε αποτελεί και τον τομέα ευθύνης τους.

«Η υποδομή του αστυνομικού της γειτονιάς πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά.

Την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε ο θεσμός είχαν παρατηρηθεί δεκάδες φαινόμενα αστυνομικών που αδυνατούσαν να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες που έχει η γειτονιά μιας πόλης και οι κάτοικοι αυτής.

Ερχόντουσαν σε ανούσιες διαμάχες με κατοίκους και δρούσαν σαν να εκτελούσαν περιπολίες σε μεγάλες πόλεις.

Καμία επαφή δηλαδή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν οι γειτονιές.

Αυτό ακριβώς πρόκειται να επιλύσει η Μαρία της Γειτονιάς που από την Δευτέρα θα αποτελεί τον μόνιμο κατευθυντήριο οδηγό του αστυνομικού.

Έχω ήδη επικοινωνήσει ως Υπουργός με όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν προβάλει κατά καιρούς τη σειρά και τους έχω ζητήσει να είναι οι χορηγοί των σεμιναρίων που θα ξεκινήσουμε.

Στους στόχους μου είναι κάποια μέρα να καταφέρω να πείσω και την ίδια την πρωταγωνίστρια της σειράς τη Μαρία να γίνει και αυτή ελληνίδα αστυνομικός.

Οι εξειδικευμένες γνώσεις της πάνω στον τομέα της γειτονιάς είναι πολύτιμες για το σώμα.

Επίσης, να σας ανακοινώσω επ’ ευκαιρία ότι στις άμεσες βλέψεις μου είναι και ο «αστυνομικός της γειτονιάς των αγγέλων».

Για να επιτευχθεί όμως το τελευταίο πρέπει η Εκκλησία της Ελλάδος να σταθεί στο πατριωτικό ύψος της και να συνδράμει υποδειγματικά στην προσπάθεια που θα καταβάλουμε».

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: