Ελεύθερος με παρέμβαση Βαρουφάκη ο αντιεξουσιαστής που έκαψε Ι.Χ. μάρκας Πόρσε Καγιέν!

epeisodia
Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και με ορατό το ενδεχόμενο να του απονεμηθεί χάρη για την αξιόποινη πράξη του, αφέθηκε 27χρονος αντιεξουσιαστής που συνελήφθη από τους άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που μετέτρεπε σε παρανάλωμα του πυρός σταθμευμένη Πόρσε Καγιέν, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την αξιόποινη πράξη του 27χρονου επικοινώνησε με τον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. και του ζήτησε την κατ’ εξαίρεσην ευνοϊκή μεταχείριση του συγκεκριμένου διαδηλωτή από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον προϊστάμενο της Γ.Α.Δ.Α. υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του σχετικά με το δόγμα οικονομικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης  σύμφωνα με το οποίο ανάπτυξη δεν σημαίνει Πόρσε Καγιέν στους δρόμους.

Λίγο μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για την τολμηρή αυτή παρέμβαση Βαρουφάκη η οποία και έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη τύπου στην οποία και ανέλυσε το σκεπτικό της κίνησής του:

«Το έχω ξαναπεί δημόσια και στο παρελθόν.

Είμαστε υπέρ του λιτού βίου. Ανάπτυξη δεν σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές Πόρσε Καγιέν στους στενούς δρόμους της πόλης.

Ζήτησα λοιπόν από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να αφεθεί ελεύθερος ο διαδηλωτής που έκαψε τον συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου.

Ενδεχομένως η κίνησή του αυτή να ήταν συμβολική υπέρ του λιτού βίου που πρέπει σιγά σιγά να αρχίσει να ακολουθεί η κοινωνία.

Προσέξτε. Δεν εννοώ φυσικά ότι συμφωνώ με τους εμπρησμούς αμαξιών.

Απλά θεωρώ πως το κάψιμο της συγκεκριμένης μάρκας αυτοκινήτου συνιστά μία ιδιάζουσα περίπτωση ακτιβισμού που πρέπει να αρχίσει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από την κυβέρνηση

Το πρωί της Πέμπτης επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ζήτησα να πράξει όλα τα συνταγματικά δέοντα προκειμένου να απονεμηθεί χάρη στον συγκεκριμένο αντιεξουσιαστή».

Σύμφωνα με διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη συγκεκριμένη ενέργεια του Γιάνη Βαρουφάκη και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να του ζητήσει να την ανακαλέσει πλήρως.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα τηρήσει στο θέμα ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος ως ανώτατος πολιτειακός άρχοντας έχει το δικαίωμα να απονείμει χάρη για αδικήματα που ο ίδιος κρίνει ότι συμβαδίζουν με το περί δικαίου αίσθημα της εποχής.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: