Δελτίο Καιρού για μετανάστες ανακοίνωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου!

tasia
Ένα μέτρο στόχος του οποίου είναι η άμεση καταπολέμηση του κύματος ηλίασης μεταναστών που δυστυχώς κοντεύει να φτάσει σε επίπεδα επιδημίας ανακοίνωσε στα ΜΜΕ το πρωί της Πέμπτης η Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ακολουθώντας το επιτυχημένο εγχείρημα του δελτίου καιρού για αγρότες που έχει εφαρμόσει εδώ και καιρό ο Antenna, η Τασία Χριστοδουλοπούνου δήλωσε αποφασισμένη να αντιμετωπίσει δραστικά τα περιστατικά προσφύγων που κάνουν ηλιοθεραπεία στις πλατείες σε ώρες που η έκθεση στον ήλιο είναι επικίνδυνη.

Το μεταναστευτικό δελτίο καιρού θα προβάλλεται καθημερινά τρεις φορές κατά τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου και θα εστιάζει σε ηλιόλουστες περιοχές της χώρας που τα επίπεδα της θερμότητας χτυπάνε κόκκινο καθιστώντας έτσι τις πλατείες και τις πλαζ ακατάλληλες για μαύρισμα.

Παράλληλα με την λεπτομερή επίδειξη της τρέχουσας θερμοκρασίας, ο παρουσιαστής του δελτίου θα παρουσιάζει και αναλυτική λίστα με τις περιοχές της επικράτειας που προτείνονται από την ΕΜΥ για την ηλιοθεραπεία των προσφύγων την τρέχουσα χρονική στιγμή.

Η προβολή του δελτίου θα γίνεται τόσο από το κανάλι της Βουλής όσο και από έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας που θα επιλεγεί από το Υπουργείο κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού που θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Για την πραγματοποίηση του δελτίου θα απαιτηθεί και η πρόσληψη διερμηνέων και μεταφραστών που γνωρίζουν Πακιστανικά, Συριακά, Αλγεριανά, Αφρικανικά, Σουδανέζικα, Μαροκινά, και Αφγανέζικα.

Στους στόχους της Υπουργού είναι το δελτίο -σε πρώτη φάση- να μεταδίδεται σε πέντε τουλάχιστον ξένες γλώσσες προκειμένου να γίνεται εύκολα κατανοητό από όσο δυνατόν περισσότερους πρόσφυγες που λιάζονται στη χώρα μας.

Για την παρουσίαση του δελτίου έντονο ενδιαφέρον έχει μέχρι στιγμής εκδηλώσει η Πετρούλα.

Οι έντονες όμως αντιδράσεις από αντιρατσιστικές οργανώσεις οι οποίες κάνουν λόγο για Άσπρη Πετρούλα Ξέξασπρη κι απ’ τον ήλιο Ξεξασπρότερη που θα τροφοδοτήσει έτσι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά το εγχείρημα, έχουν μέχρι στιγμής καταστήσει την επιλογή της αβέβαιη ως απίθανη.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: