Μάθημα στις Νομικές Σχολές οι κώδικες τιμής των φυλακών, με εντολή Γιάννη Πανούση!

panousis-den-eipa-den-paw-sto-sunedrio-tis-dimar.w_hr1422380398
Ριζοσπαστική αναμόρφωση του διδακτικού προγράμματος των Νομικών Σχολών της χώρας ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Ο γνωστός εγκληματολόγος στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, εξήρε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τους κώδικες τιμής των φυλακισμένων τονίζοντας πως πρόκειται για σύγχρονες επιτομές της άμεσης δημοκρατίας που χρέος της κοινωνίας είναι να μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά.

Παράλληλα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις που όπως είπε κλείναν επιδεικτικά το μάτι σε όσους εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούν σε διατατεταγμένη υπηρεσία να σβήσουν από τον χάρτη την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των φυλακών της χώρας μας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γιάννης Πανούσης, οι κώδικες τιμής των φυλακών, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ήδη βρίσκεται υπό επεξεργασία,  θα καταστούν επιτέλους  μάθημα υποχρεωτικής παρακολούθησης και στις τρεις νομικές σχολές της χώρας.

Στο συγκεκριμένο μάλιστα μάθημα, η παρουσία των φοιτητών της Νομικής θα είναι απαραίτητη αφού θα λαμβάνονται καθημερινά παρουσίες.

Τη διδασκαλία του μαθήματος θα αναλάβουν βαρυποινίτες των φυλακών που για τις ανάγκες των παραδόσεων θα προσέρχονται στις αίθουσες των σχολών με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η παρουσία του καθηγητή θα είναι προαιρετική αφού ακαδημαϊκός στόχος είναι η εκμάθηση του άγραφου θεσμικού πλαισίου των φυλακών από πρώτο χέρι.

Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο όλες οι παραδόσεις του μαθήματος να γίνονται σε προαύλια σωφρονιστικών καταστημάτων και όχι σε αίθουσες πανεπιστημιακών κτιρίων όπως συνηθίζεται.

Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων που θα πραγματεύεται το μάθημα είναι:

1. Ο δέων σεβασμός στους ισοβίτες από τους φυλακισμένους που έχουν λίγα χρόνια στην πλάτη τους

2. Η πρότυπη συμπεριφορά των φυλακισμένων σε  συγκρατούμενούς τους που είναι δράστες ειδεχθών εγκλημάτων (παιδοκτονία, βιασμός ανηλίκων) – Ποιές μορφές αυτοδικίας κατευνάζουν αποτελεσματικά την κοινωνική αγανάκτηση

3. Νέος κρατούμενος στους φυλακές – Πώς πρέπει να του συμπεριφέρονται οι παλιότεροι; Ισχύουν τα καψώνια που συνηθίζονται στην περίπτωση των φαντάρων;

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: