Δώρο το κέρμα θα παίρνουν οι διαιτητές που θα σφυρίζουν σωστά τους αγώνες!

nebe

Οικονομικά κίνητρα για τους διαιτητές με στόχο την υποδειγματική διαιτησία των ποδοσφαιρικών αγώνων ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Αποφασισμένος να δώσει οριστικό τέλος στη μάστιγα των στημένων παιχνιδιών ο νέος υπουργός αποφάσισε την πριμοδότηση των Ελλήνων διαιτητών που εκτελούν υποδειγματικά το έργο τους με το νόμισμα που χρησιμοποιείται λίγα δευτερόλεπτα πριν τη σέντρα των παιχνιδιών.

Πρόκειται για το γνωστό κέρμα που στρίβεται από τον διαιτητή με σκοπό ο νικητής της κλήρωσης να επιλέξει την εστία που θα επιτίθεται η ομάδα του στον πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

Το κέρμα αυτό μέχρι φέτος ήταν συνήθως ευτελούς αξίας αφού για τις ανάγκες της διαδικασίας χρησιμοποιούνταν δεκάλεπτα, πεντάλεπτα ακόμη και μονόλεπτα νομίσματα του ευρώ.

Με το σύστημα όμως του «Referre’s Tip» όπως αυτό αποκαλείται χαρακτηριστικά, η μέχρι σήμερα τυπική διαδικασία της κλήρωσης της σέντρας αποκτά πλέον μία άκρως ενδιαφέρουσα για την τσέπη των διαιτητών διάσταση.

Δείτε τί ακριβώς δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για το θέμα:

«Αρχής γενομένης από την έναρξη του επόμενου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, τα κέρματα που θα δίνονται στους διαιτητές για να στρίβουν, θα είναι επίτηδες μονόευρα ή δίευρα.

Μάλιστα σε περίπτωση που το μέτρο αποδώσει καρπούς και οι διαιτησίες των παιχνιδιών αρχίσουν να βελτιώνονται θα προσφέρουμε στους διαιτητές για στρίψιμο χαρτονόμισμα των 5, των 10, των 20, των 50, ακόμη και των 100 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, η ΕΠΟ θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους παρατηρητές διαιτησίας.

Οι τελευταίοι θα υποχρεούνται εφεξής να συντάσουν τις εκθέσεις τους και τις βαθμολογίες για τους διαιτητές το αργότερα 20 λεπτά μετά το σφύριγμα της λήξης της κάθε αναμέτρησης.

Έτσι ο διαιτητής που θα αξιολογείται με υψηλό βαθμό θα μπορεί να παραλαμβάνει χωρίς καθυστερήσεις το κέρμα που θα κερδίζει αυτόματα επειδή εκτέλεσε χωρίς παρατράγουδα το έργο του.

Εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου το μέτρο να φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και να ανοίξει έτσι το πεδίο για κληρώσεις που θα διενεργούνται με χαρτονομίσματα.

Έτσι, τα κέρδη για τους διαιτητές που θα εκτελούν υποδειγματικά το καθήκον τους θα είναι ακόμη μεγαλύτερα».

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: