Κρατικοποιείται το ΛΟΤΤΟ – Μετονομάζεται σε ΤσακαΛΟΤΤΟ!

Φωτογραφίες δρόμου
Αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα για το γνωστό τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ (ΛΟΤΤΟ) μετά από απόφαση του Αλέξη Τσίπρα.

Eιδικότερα, και με σκοπό την απόδοση τιμών στο Ευκλείδη Τσακαλώτο που αντικατέστησε χωρίς αντιρρήσεις τον Γιάνη Βαρουφάκη προσφέροντας τα μέγιστα στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, το ΛΟΤΤΟ παίρνει γεύση από το όνομά του περνώντας ταυτόχρονα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ελληνικού Δημοσίου.

Η κρατικοποίηση που αποφασίστηκε δεν αφορά το σύνολο των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε. αλλά αποκλειστικά στα δικαιώματα που κατέχουν οι ιδιώτες επειχειρηματίες πάνω στο ΛΟΤΤΟ.

Αυτό που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από την κυβέρνηση είναι εάν οι μεταβολές στο διάσημο παιχνίδι τζόγου θα επεκταθούν και στο λογότυπο.

Κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου  εισηγούνται στον Αλέξη Τσίπρα την αντικατάσταση του γνωστού λογότυπου του ΛΟΤΤΟ με φωτογραφία τραβηγμένη κατά τη διάρκεια συναντήσεων του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τα στελέχη του Brussels Group.

Υπενθυμίζουμε πως το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί μερική τήρηση του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταγγείλει ως εθνικό έγκλημα την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Τί ακριβώς αλλάζει για τους παίχτες του ΛΟΤΤΟ

Οι κανόνες του παιχνιδιού παραμένουν οι ίδιοι στο ακέραιο καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να μην δημιουργηθεί σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό.

Τα δελτία του ΤΣΑΚΑΛΟΤΤΟ θα μπορεί κάποιος να τα προμηθεύεται όχι μόνο από πρακτορεία του ΟΠΑΠ όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Ειδικό γκισέ που πρόκειται να στηθεί έξω από το Μέγαρο Μαξιμου όσο και κάθε τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, αναλαμβάνουν πλέον -από κοινού με τα πρακτορεία- τον ρόλο διάθεσης των δελτίων σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του σχετικά με το ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες τζογαδόρους της χώρας ανέφερε τα εξής:

«Το πρώτο βήμα για την επιστροφή του ΟΠΑΠ στα χέρια της κοινωνίας και των εργατών είναι προ των πυλών.

Όλα τα κέρδη του ΤσακαΛΟΤΤΟ θα αξιοποιούνται για την σίτιση και στέγαση ευπαθών κοινωνικών ομάδων της χώρας.

Δεν πρόκειται να σταματήσουμε όμως εδώ, όπως κάποια κερδοσκοπικά συμφέροντα θα θέλαν.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρη κρατικοποίηση ενός οργανισμού που υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα για την επιστροφή της πατρίδας σε τροχιά ανάπτυξης και ευφορίας».

Σε λεπτομερείς ανακοινώσεις σχετικά με την ακριβή ημερομηνία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή του ΛΟΤΤΟ σε ΤσακαΛΟΤΤΟ πρόκειται να προβεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το πρωί της Πέμπτης.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: