Βαρουφάκης: «Μου ζήτησαν να φορολογήσω ακόμη και την Ανάληψη του Χριστού!»

ImageHandler
Κραυγή απόγνωσης από τον Υπουργό Οικονομικών που όπως αποκαλύπτει το χθεσινό αίτημα της Τρόικας για φορολόγηση των αναλήψεων αφορούσε ακόμη και την ανάληψη του Κυρίου!

Ακολουθούν όλες οι σημερινές δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στα τηλεοπτικά συνεργεία:

«Οι εταίροι μας πλέον έχουν χάσει κάθε ίχνος λογικής και επιείκιας.

Εχθές, δεν μου ζήτησαν απλά να βάλω φόρους στις αναλήψεις χρημάτων από τα ATMs αλλά να φορολογήσω ανεξαιρέτως όλα τα είδη των αναλήψεων που υπάρχουν στη χώρα μας.

Αναλήψεις ευθύνης τρομοκρατικών οργανώσεων, αναλήψεις καθηκόντων κάθε είδους, ακόμη και την γνωστή Ανάληψη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Ως προς το τελευταίο το οποίο και θεωρώ το περισσότερο ξεδιάντροπο εξ όσων μου είπαν, θέλουν ειδικό φορολογικό τέλος για όλους τους θρησκευόμενους Έλληνες πολίτες γιορτάζουν την γνωστή χριστιανική γιορτή της Αναλήψεως. 

Μου ζήτησαν ακόμη να κάνω τα πάντα προκειμένου ει δυνατόν να εντοπίσω και τον ίδιο τον Θεάνθρωπο και να τον πείσω να καταβάλει φόρο για την ανάληψή του.

Θέλουν με λίγα λόγια να τα βάλουμε ως κυβέρνηση με Θεούς και δαίμονες προκειμένου να εισπράξουμε παραπάνω χρήματα για τα κρατικά ταμεία.

Εγώ πάντως ούτε κλιμάκια ελεγκτών δεν πρόκειται να στείλω στους πιστούς, ούτε να δώσω εντολή για φοροεισπρακτικούς εφόδους στους ουρανούς.

Τους το ξεκαθάρισα οριζοντίως και καθέτως.

Εξάλλου προσωπικά δεν έχει τύχει να μιλήσω ποτέ με τον Θεό ποτέ όπως έκανε ο κύριος Σαμαράς.

Και δεν πρόκειται να μιλήσω ούτε τώρα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω τα παράλογα φορολογικά φετίχ των Θεσμών».

H πρωτοφανής αυτή απαίτηση της Τρόικας ξεσήκωσε -όπως ήταν φυσικό- θύελλα αντιδράσεων και στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τηλεοπτική του παρέμβαση έκανε λόγο για βλάσφημους ευρωπαϊκούς θεσμούς που με πρόσχημα τις φοροεισπρακτικές ανάγκες της χώρα μας δεν διστάζουν να τα βάλουν ακόμη και με τον πυρήνα της χριστιανικής πίστης.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: