Λοβέρδος: «Η δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου να πληρωθεί σε μόρια!»

2011090701456_120571395
Την δικιά του πρόταση προς την κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα αποπληρωμής της δόσης του ΔΝΤ κατέθεσε το πρωί της Κυριακής ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Το γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο-παρέμβασή του που δημοσιεύθηκε εχθές στην εφημερίδα «Κρεαταγορά», υπενθύμισε πως το σύστημα μοριοδότησης ως μέσο αποπληρωμής είχε εισαχθεί από τον ίδιο κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης θητείας του στο Υπουργείο Παιδείας.

Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι πως κατά τον Λοβέρδο, τα μόρια μπορούν μακροπρόθεσμα και υπό τις ανάλογες διεργασίες των κρατών να υποκαταστήσουν επάξια όλα τα νομίσματα των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθεί αυτούσιο το άρθρο-παρέμβαση του ιστορικού στελέχους της κεντροαριστεράς:

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε τραγικοί θεατές μίας θυελλώδους συζήτησης σχετικά με το εάν και πώς θα πληρωθεί η οφειλόμενη δόση της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ως πρώην Υπουργός Παιδείας και ιστορικός εμπνευστής της θεωρίας των μορίων ζητώ από τον Αλέξη Τσίπρα να εφαρμόσει επιτέλους ότι εφάρμοσα εγώ κάποτε στους εκπαιδευτικούς της πατρίδας μας.

Το εάν τα συγκεκριμένα μόρια θα είναι ανδρικά ή αυτά που συναντούμε συνεχώς στον κλάδο της Φυσικοχημείας θα είναι κάτι που θα αποφασίσει η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης της χώρας μας και όχι εγώ.

Εγώ απλά προτείνω καθαρές λύσεις επειδή ενδιαφέρομαι για να μην πάει η χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας.

Επίσης να σταματήσουμε επιτέλους ως Έλληνες να συζητάμε για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή όταν η λύση βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στα άδυτα του παντελονιού μας.

Υποκατάσταση εθνικού νομίσματος από το μόριο και ούτε νομισματοκοπεία ούτε τίποτα.

Και αυτό είναι κάτι που πρέπει σιγά σιγά να αρχίσει να συζητιέται και στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να αποφασίσουν οι ίδιοι οι λαοί της Ευρώπης ποιό θα είναι από εδώ και στο εξής το μέσο των συναλλαγών τους.

Η συγκεκριμένη θέση πρόκειται να γίνει επίσημη θέση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης μόλις με το καλό εκλεγώ αρχηγός στη θέση του χοντρού».

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: