Συγχώνευση Τρόικας Εσωτερικού και Εξωτερικού έριξε στο τραπέζι η Λαγκάρντ!

tsipras-lagarde
Πρόταση-βόμβα της Διεθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπεσε πριν λίγο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Η Κριστίν Λαγκάρντ σπάζοντας τα μνημονιακά πολιτικά ταμπού πρότεινε την άμεση ενοποίηση των δύο υπαρχόντων παραρτημάτων της Τρόικας (Εσωτερικού και Εξωτερικού).

Σύμφωνα με πληροφορίες ανώτατου ευρωπαίου αξιωματούχου, καθοριστικό ρόλο για την ανάδειξη του συγκεκριμένου ζητήματος έπαιξε η μετάβαση και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών στις Βρυξέλλες (Σαμαρά, Φώφης, και Θεοδωράκη).

Ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ επισήμανε στην Κριστίν Λαγκάρντ την πίστη του κόμματός του στην αρχή ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ (ΑΝΘΡΩΠΟ)ΘΥΣΙΑ και της ζήτησε να μεσολαβήσει προκειμένου το συγκεκριμένο μέτρο να τεθεί επίσημα στο τραπέζι από το ΔΝΤ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ρόλο εκπροσώπου της Τρόικας Εσωτερικού ανέφερε συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της κλειστής σύσκεψης που είχε με τη Λαγκάρντ:

«Κριστίν, να μιλήσουμε λίγο ανοιχτά και ντόμπρα.

Μίλησα και με την Φώφη και τον Αντώνη πριν και συμφώνησαν.

Δεν γίνεται να έρχομαστε δώ να σε βλέπουμε συνεχώς ως -και καλα- αρχηγοί πολιτικών κομμάτων.

Εγώ και η Φώφη στις εκλογές έίχαμε μονοψήφιο ποσοστό. Σε λίγο θα το πάρουνε χαμπάρι και οι πέτρες ότι έρχόμαστε εδώ πέρα ως Τρόικα Εσωτερικού.

Αυτό το κρυφτούλι που παίζουμε είναι εκνευριστικό για όλους μας και πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος.

Πρέπει και η Τρόικα Εσωτερικού να αρχίσει επιτέλους να δίνει επίσημο παρόν στις διαπραγμαύσεις.  

Αυτό μπορεί αν γίνει αν ενώσουμε τις 2 Τρόικες σε μία. Έτσι θα αποφεύγουμε και τις όποιες αντιφατικές δηλώσεις.

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστούν δραστικά όλες οι δαπάνες για την αναγκαία μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα του σωματείου μας.

Θα είμαστε μία και αδιαίρετη Τρόικα με κοινό ταμείο και κοινούς εκπροσώπους.  

Θα ερχόμαστε μαζί στις διαπραγματεύσεις και θα ζητάμε από την κυβέρνηση να υπογράφει σκληρά πλαστικοποιημένα μνημόνια ώστε να μην διανοείται καν εν συνεχεία να τα σκίσει».

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη της σύσκεψης, η Λαγκάρντ έθεσε το ζήτημα στον Αλέξη Τσίπρα με τον τελευταίο να συμφωνεί αλλά και να ζητάει διευκρινήσεις σχετικά με την σύνθεση που θα έχει η ενιαία Τρόικα που θα προκύψει.

Ειδικότερα, ερωματικό παραμένει εάν στην νέα Τρόικα θα συμμετέχουν πέρα από πολιτικούς και οι έλληνες δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στα σεμινάρια του ΔΝΤ.

Το τελευταίο ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαριστεί από την Λαγκάρντ στο Eurogroup του Σαββάτου.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: