Εξαφανίστηκε υπό τον φόβο φορολόγησης, παρέα φίλων που έτρωγε μαζί ψωμί κι αλάτι!

filoi
Τα ίχνη αχώριστης 7μελούς παρέας αναζητεί από το πρωί της Τετάρτης η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις αρμόδιες φοροεισπρακτικές αρχές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Η είδηση της έξτρα φορολόγησης του αλατιού ήτανε αυτή που σκόρπισε κυριολεκτικά τον τρόμο στους φίλους που εδώ και πολλά χρόνια έκαναν το μοιραίο οικονομικά λάθος να τρώνε μαζί ψωμί και αλάτι .

Οι άτυχοι φίλοι χωρίς να επικοινωνήσουν καν με τους γονείς τους αποφάσισαν να χωρίσουν οριστικά και άδοξα τους δρόμους τους δίνοντας ξανά ραντεβού για την περίοδο που στο τιμόνι της χώρας θα βρίσκεται κυβέρνηση αντιμνημονιακή.

Η έρευνα των αρχών ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ανώνυμου πολίτη η οποία έφτασε στα γραφεία του ΣΔΟΕ το βράδυ της Τρίτης και κοινοποιήθηκε χωρίς καθυστερήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές, η αχόρταγη στο ψωμί και στο αλάτι παρέα χρησιμοποιούσε καθημερινά τεράστιες ποσότητες αλατιού χωρίς να πληρώνει ποτέ τον αντίστοιχο αυξημένο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (23%).

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις δηλώσεις του έκανε λόγο για ένα φαινόμενο φιλίας που στην μνημονιακή Ελλάδα πρέπει πλέον να εκλείψει καθώς σύμφωνα με στατιστική μελέτη του επιτελείου του τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται ετησίως από φίλους που τρώνε μαζί ψωμί και αλάτι.

Ακολουθούν όλες οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για το θέμα:

«Θα τους συλλάβουμε και τους υποχρεώσουμε να αποδώσουν επιτέλους τον προβλεπόμενο φόρο για το αλάτι που καταναλώνανε. 

Η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί αδιαπραγμάτευτος στόχος της κυβέρνησής μας.

Λυπάμαι ειλικρινά για τους γονείς των παιδιών που σίγουρα ανησυχούν για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν τους απαλλάσσει από την βαρύτατη ευθύνη που είχαν για σωστή ανατροφή των ατίθασων βλασταριών τους.

Η φορολογική συνείδηση πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή των εφοδίων με τα οποία διαπαιδαγωγούν οι γονείς τα παιδιά τους.

Κάποια παιδιά παρασυρόμενη από αίσθημα φορολογικής ασυδοσίας νομίζουν πως θα παρανομούν ανενόχλητα.

Όλα αυτά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα λάβουν οριστικό και αμετάκλητο (φορολογικό) τέλος».

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: