Με 23% ΦΠΑ θα επιβαρύνονται όσοι πίνουν θαλασσινό νερό!

43229
Φραγμό στις ξέγνοιαστες βουτιές των λουόμενων της χώρας προκαλεί νέα διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές στον ΦΠΑ!

Σύμφωνα με την εγκύκλιο-βόμβα που άρχισε να διανέμεται από το πρωί της Τετάρτης σε όλες τις οργανωμένες παραλίες της επικράτειας, η πρόσθετη επιβάρυνση του ΦΠΑ (23% αντί 13%) που ήδη ισχύει για τα αλατισμένα προϊόντα περιλαμβάνει και όλα ανεξαιρέτως τα είδη θαλασσινού νερού που καταναλώνονται από τους λουόμενους.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά τόσο τους φορολογούμενους που καταναλώνουν αλατισμένο νερό κατά λάθος όσο και αυτούς που προβαίνουν εσκεμμένα στη συγκεκριμένη ενέργεια λόγω της οικονομικής τους ανέχειας.

Επίσης όπως διευκρινίζεται, ο αυξημένος φορολογικός συντελεστής παραμένει σταθερός και στο νερό της θάλασσας που είναι εμπλουτισμένο με ούρα λουόμενων που συνδυάζουν το κολύμπι με την φυσική τους ανάγκη.

Παρά την επιμονή του Ευκλείδη Τσακαλώτου για επιβολή του χαμηλότερου συντελεστή (13%) στο παραπάνω ακάθαρτο είδος νερού, η Ντέλια Βελκουλέσκου δεν έδειξε να συγκινείται καθόλου επισημαίνοντας μάλιστα πως η συγκεκριμένη απαίτηση αποτελεί κόκκινη γραμμή για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Με φορολογικές αρμοδιότητες πλέον οι κατά τόπους ναυαγοσώστες

Σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πρόκειται να έχει εκδοθεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, η αρμοδιότητα για την είσπραξη του συγκεκριμένου φόρου ανατίθενται στους ναυαγοσώστες της κάθε παραλίας.

Πρόκειται για μία βίαιη ανατροπή στον ρόλο του ναυαγοσώστη που από έναν φιλολαϊκό σωτήρα των απανταχού θαλασσοπνιγμένων  εφεξής μεταμορφώνεται σε έναν υδρόβιο και αδίστακτο ράμπο του ΣΔΟΕ.

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας όλοι όσοι εκτελούν το συγκεκριμένο επάγγελμα θα πρέπει να έχουν παραλάβει την ειδική αδιάβροχη ταμειακή μηχανή που έχει κατασκευαστεί από το Υπουργείο.

Στόχος του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι το συγκεκριμένο φοροεισπρακτικό μέτρο να έχει αρχίσει να εφαρμόζεται το αργότερο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας καθώς διανύουμε ήδη τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και κάθε μέρα που πάει χαμένη, χάνονται ταυτόχρονα και πολύτιμα κρατικά έσοδα.

Αυτό το οποίο μένει να ξεκαθαριστεί είναι το ποιά θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα ενός ναυαγοσώστη στην περίπτωση που κάποιος λουόμενος την ώρα που πνίγεται πίνει ταυτόχρονα και θαλασσινό νερό.

Θα πρέπει να φροντίζει πρώτα να σωθεί η ζωή του φορολογούμενου η να εκδοθεί η αντίστοιχη απόδειξη προκειμένου να σωθεί η οικονομία της πατρίδας;

Όλες οι σχετικές απορίες πάντως θα επιλυθούν στην έκτακτη συνέντευξη τύπου του Ευκλείδη Τσακαλώτου που θα λάβει χώρα σε κεντρική πλαζ της Παραλιακής το πρωί της επόμενης Παρασκευής.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: