Ραγδαία η μείωση της ανεργίας στους σκύλους! Πανηγυρίζει το Μαξίμου!

newego_LARGE_t_248861_106614696
Ελπιδοφόρα μηνύματα στο καυτό θέμα της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει εδώ και καιρό το ανθρώπινο είδος της Ελλάδας, δίνουν τα πρώτα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. σχετικά με το ολοένα και μειούμενο μέγεθος που παρουσιάζει το φαινόμενο στους σκύλους της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το πρώτο εξάμηνο του 2015 η ανεργία στους σκύλους (επί συγκυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ανήλθε μόλις στο 10%.

Πρόκειται για πτώση 15 ολόκληρων μονάδων που κάνει δικαιολογημένα την κυβέρνηση να πανηγυρίζει για όλες τις πρωτοβουλίες που είχαν ληφθεί τόσο από το Υπουργείο Εργασίας όσο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όλο το προηγούμενο διάστημα.

Yπενθυμίζουμε ότι το 2ο εξάμηνο του 2014 (επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά) η ανεργία στο είδος του σκύλου είχε εκτοξευθεί στο 25,2%, αναγκάζοντας εκείνη την περίοδο δεκάδες φιλοζωικές οργανώσεις και τα ιστορικά σκυλάδικα της πατρίδας να προβούν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα παραθέτοντας παράλληλα όλους τους βραχυπρόθεσμους στόχους της κυβέρνησης πάνω στο θέμα:

«Έτσι όπως μειώσαμε την ανεργία στους σκύλους θα την μειώσουμε και στους ανθρώπους.

Καλώ τους ανέργους συμπολίτες μας να διαβάσουν τα στοιχεία που βγήκαν για τα τετράποδα και να πάρουν θάρρος.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω πως δεν επαναπαυόμαστε ούτε λεπτό.

Εντός του μήνα τα πρώτα κέντρα του ΟΑΕΔ για σκύλους θα είναι επιτέλους γεγονός.

Η δωρεάν παροχή σκυλοτροφής από τα Pet Shops σε όσους σκύλους βιώνουν ακόμη τον βραχνά της ανεργίας θα έχει ψηφιστεί το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβρη. 

Επιπρόσθετα, χτυπάμε την διαφθορά.

Κανένα προνόμιο πλέον στην εργασία για τα κομματόσκυλα.

Η εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα κάθε σκύλου και όχι των ολίγων».

Για το θέμα πήρε θέση και ο Γιάννης Πανούσης ο οποίος επισήμανε ότι οι 5.000 προσλήψεις αστυνομικών σκύλων στις οποίες είχε προβεί το υπουργείο του τον Ιούνιο, δικαιώνονται κοινωνικά έστω και με εμφανή καθυστέρηση.

«Το προηγούμενο διάστημα πολλά σκυλάδικα με είχαν κατηγορήσω ότι προσλαμβάνω προκειμένου να εξυπηρετήσω τις συντεχνίες.

Σήμερα νομίζω, πρέπει κάποια σκυλιά να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους και να ανακαλέσουν όλες τις άδικες κατηγορίες που είχαν εξαπολύσει εις βάρος μου».

δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τηλεφωνική του παρέμβαση στο MEGA.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: