Στα 5 πιο κερδοφόρα επαγγέλματα του μέλλοντος εκείνο του δικαστικού αντιπροσώπου!

20140525-095206-35526394
Στην κορυφή της λίστας με τα πέντε πιο κερδοφόρα επαγγέλματα του μέλλοντος, όσον αφορά στη χώρα μας, συγκαταλέγει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ το επάγγελμα του δικαστικού αντιπροσώπου στις εκλογές!

Με πολύ μεγάλη διαφορά ακολουθούν τα επαγγέλματα του αφισοκολλητή, του αποστολέα βιογραφικών, του σκίστη μνημονίων, του, του ουρολόγου (που ασχολείται με την κατοχύρωση προνομιακών θέσεων στις ουρές των ATM) και εκείνου που βαράει μύγες (γνωστού και ως μυγοδάρτη).

Όπως επισημαίνει στην νέα έκθεσή του το Ινστιτούτο, η συνεχή προσφυγή των ελληνικών κυβερνήσεων σε εκλογικές αναμετρήσεις, ιδιαίτερα την τελευταία τριετία, έχει προσφέρει απροσδόκητη άνθιση της ζήτησης σε μία μορφή απασχόλησης που παλαιότερα στη χώρα μας αποτελούσε για τους περισσότερους λύση ανάγκης.

Η συγκεκριμένη υπερδημοκρατική συμπεριφορά των εκάστοτε κυβερνώντων έχει προκαλέσει κύμα νέων που προσπαθούν απεγνωσμένα να διεισδύσουν σε κάποιο από τα νομικά επαγγέλματα που δικαιούνται να εκτελέσουν την δουλειά του δικαστικού αντιπροσώπου (δικαστές,δικηγόροι, συμβολαιογράφοι,δικαστικοί υπάλληλοι).

Αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος που οι φετινές βάσεις εισαγωγείς στις Νομικές Σχολές της χώρας πρόκειται να εκτοξευθούν, φαινόμενο που κατά τους εκπαιδευτικούς bookers πρόκειται να συνεχιστεί στον ίδιο βαθμό και τα επόμενα χρόνια.

«H ζήτηση για τις Νομικές Σχολές έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

Κάθε Έλληνας άνεργος προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο να εισχωρήσει σε κάποιο νομικό επάγγελμα μόνο και μόνο για να διορίζεται δικαστικός αντιπρόσωπος αφού ξέρει ότι ως δικηγόρος για παράδειγμα θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Η αυξηση συμμετοχής υποψηφίων στις κατατακτήριες εξετάσεις της Νομικής επίσης είναι ραγδαία.

Το ίδιο και οι μαθητές που δηλώνουν κάποια από τις Νομικές σχολές στο μηχανογραφικό τους.

Νομίζω πως με δεδομένο κιόλας ότι τα επόμενα χρόνια θα προτείνουμε οι εκλογές να γίνονται τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα, ήρθε η ώρα να φτιαχτούν ξεχωριστές πανεπιστημιακές σχολές για το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Έτσι θα ανοίξει το επάγγελμα όπως θα ήθελαν σίγουρα και οι Τροικανοί. 

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάει ο κόσμος είναι πως στην ανάδειξη του συγκεκριμένου επαγγέλματος καταλυτικό ρόλο έχει παίξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που με πρωτοστάτη τον Αλέξη Τσίπρα έκανε μία λατρεία του λαού να γίνει επιτέλους συνήθεια».

επισήμανε στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς προαναγγέλλοντας έτσι πρωτοβουλίες της Κουμουνδούρου για συνταγματική κατοχύρωση των αλλεπάλληλων εκλογών, κατά την επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Αρέσει σε %d bloggers: