Τσίπρας: «Μην μου ζητάτε ακριβή ημερομηνία εκλογών! Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ πολεμάμε την ακρίβεια!»

tsipras-a-so-thumb-large
Δήλωση-βόμβα του παραιτηθέντος Έλληνα πρωθυπουργού βυθίζει σε ακόμη μεγαλύτερο σκοτάδι τη συζήτηση γύρω από την ημέρα του Σεπτεμβρίου που θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Ακολουθούν οι σημερινές έκτακτες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην γερμανική εφημερίδα Bild: 

«Δυστυχώς πληροφορούμαι ότι τα κόμματα της διαπλοκής και οι ψηφοφόροι τους απαιτούν από την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας να ορίσει την ακριβή ημερομηνία των εκλογών, με το πρόσχημα ότι κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε τον προγραμματισμό των Ελλήνων πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Όπως όλοι γνωρίζουν, ο πόλεμος του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική αγορά είναι διαρκής, ανένδοτος, ανυποχώρητος και κατ΄αρχήν ιδεολογικός.

Εδώ και επτά μήνες, καίτοι το περισσότερο μέρος του χρόνου μας το αφιερώναμε στην σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, κατορθώσαμε να ρίξουμε ραγδαία τις τιμές στην χοληστερίνη του Φίλη, αλλά και στην πίεση Λαφαζάνη, Σκουρλέτη, και Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Και ενώ συνέβησαν όλα αυτά, κάποιοι με περίσσιο τολμούν να μουν ζητούν ευθέως ακρίβεια στον προσδιορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.

Οι πρώτες αυτές νίκες μας στην μάχη ενάντια στην ακρίβεια, όπως αυτές τις περιέγραψα παραπάνω, αποτελούν απλά ένα δείγμα του τί μπορούμε να πετύχουμε ως κυβέρνηση.

Το δηλώνω ξεκάθαρα και κατηγορηματικά λοιπόν.

Ακριβή ημέρα και εκλογών δεν πρόκειται να ακούσετε ποτέ να βγαίνει από τα χείλη μου.

Εάν θα μπορούσα να είμαι εγώ αυτός που θα αποφάσιζε την ημερομηνία θα επέλεγα σίγουρα μία φτηνή.

Όχι ακριβή όπως κάνανε συστηματικά οι προηγούμενοι για να ρουφάνε το αίμα του λαού μας.

Εν τέλει και για να τελειώνει το θέμα,  ας ορίσει όποια ημερομηνία θέλει ο αξιότιμος πρόεδρος της δημοκρατίας. Αλλά με δικιά του πάντα ευθύνη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά προειδοποιεί τον κύριο Παυλόπουλο πως σε περίπτωση δεν σταθεί στο θεσμικό του ύψος και επιλέξει τον δρόμο της ακρίβειας,θα μας βρει απέναντί του.

Του δικαίωμα του ελληνικού λαού είναι αδιαπραγμάτευτο, και δεν εκχωρείται σε καμία και κανέναν.

Ελληνίδες, Έλληνες, Οι καλύτεροι αγώνες δεν δόθηκαν ακόμη.

Μαζί θα πατάξουμε την ακρίβεια και θα σκίσουμε τα ήδη ξεσκισμένα από εμάς μνημόνια!»

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: