Και ο Κυριάκος Θωμαΐδης θα είναι δικαστικός αντιπρόσωπος στις προσεχείς εκλογές!

thomaidis
Με χαμόγελα ανακούφισης αντιμετώπισε την έγκριση της αίτησης που είχε υποβάλει για τη θέση του δικαστικού αντιπροσώπου στις προσεχείς εκλογές, ο διάσημος δημοσιογράφος και τηλε-δικαστής του SKAI Κυριάκος Θωμαΐδης!

Σημειώνουμε πως πρόκειται για την πρώτη περίπτωση που εγκρίνεται αίτηση για την συγκεκριμένη θέση, πολίτη που δεν ασκεί επισήμως το επάγγελμα του δικαστή!

Σύμφωνα με το συμβούλιο του Άρειου Πάγου που ανέλαβε την εξέταση του αιτήματος, ο ορισμός του Κυριάκου Θωμαϊδη ως δικαστικού αντιπροσώπου αποφασίστηκε κατόπιν διασταλτικής ερμηνείας του σχετικού εδαφίου του προεδρικού διατάγματος.

Με παρέμβασή της σε ενημερωτική εκπομπή του SKAI, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου εξήγησε το αιτιολογικό της απόφασης:

«Η νομοθεσία της χώρας μας, στο πρόσωπο του αιτούντος τον διορισμό,  απαιτεί να συντρέχει η ιδιότητα του δικαστή, του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, ή του δικαστικού υπαλλήλου.

O κύριος Θωμαϊδης μπορεί να μην είναι επίσημα δικαστής, εντούτοις η μακροχρόνια εξειδίκευσή του στην διεξαγωγή και διεύθυνση τηλεοπτικών δικών νομίζουμε πως αρκεί.

Για πρώτη φορά λοιπόν αποφασίσαμε να ερμηνεύσουμε διασταλτικά τη σχετική διάταξη και να συμπεριλάβουμε στις λίστες και όσους αιτούντες είναι έμπειροι τηλεδικαστές.

Πρόκειται για μία επιστημονική ερμηνεία που είχε προταθεί και στο παρελθόν για άλλους τηλεδικαστές, χωρίς όμως ποτέ να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Θωμαϊδης πρόκειται να τοποθετηθεί σε εκλογικό κέντρο του Νέου Φαλήρου.

Πρόκειται για ένα δημοτικό σχολείο της περιοχής που βρίσκεται λίγα μόνο μετρά από τον τηλεοπτικό σταθμό του Γιάννη Αλαφούζου.

«Με τον τρόπο αυτό τα έκτακτα δικαστικά καθήκοντα του Θωμαΐδη δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο σε κρίσιμες τηλεοπτικές αθλητικές δίκες που είναι σε εξέλιξη», σημειώνουν οι δικαστικοί κύκλοι.

Παράλληλα πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ θέλουν και άλλους γνωστούς τηλε-δικαστές να δηλώνουν μέσα στις επόμενες ώρες ενδιαφέρον για θέση δικαστικού αντιπροσώπου.

Τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτά του Νίκου Ευαγγελάτου, του Άρη Πορτοσάλτε, της Τρέμη, του Γιάννη Πρετεντέρη, και του Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: