«Tα debate στην Ελλάδα δεν θα θεωρηθούν μονομερής ενέργεια!» καθησυχάζει ο Σόιμπλε!

soible
Ανακούφιση τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο Προεδρικό Μέγαρο έφεραν οι σημερινές δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών σχετικά τα επικείμενα debates στη χώρα μας.

Είχε προηγηθεί έντονη φημολογία από τις Βρυξέλλες για σκλήρυνση της στάσης των δανειστών που ενδεχομένως να έφτανε μέχρι και την ευθεία αμφισβήτηση της κίνησης των πολιτικών αρχηγών να προγραμματίσουν εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεσης πάνω στο ζήτημα του ψηφισμένου μνημονίου.

Ακολουθούν τα όσα δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Ντόιτσε Βέλε:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα τόσο από την πατρίδα μου, όσο και από την Τρόικα στο ζήτημα των ελληνικών τηλεοπτικών αντιπαραθέσεων.

Το συζητήσαμε εχθές και με τις δύο κυρίες, την Μέρκελ, και την Ντέλια την Βελκουλέσκου, και χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίσαμε να επιτρέψουμε την διεξαγωγή και των 2 debates στην Ελλάδα.

Έχω επίσης επικοινωνήσει και με τον Ολλανδό κομισάριο που θα επιτηρεί το Μαξίμου μετά τις εκλογές (Μάαρτεν Φερβέι) και δεν θέλει να με τίποτα να γίνουν δεκτές κάποιες ακραίες φωνές της Ευρωπαϊκής Οικογένειας που κάνουν λόγο για ξεκάθαρες μονομερείς ενέργειες των Ελλήνων.

Οι αρχικοί μας φόβοι για εκστόμιση επιθετικών φράσεων για το πρόγραμμα από ορισμένους »αντιμνημονιακούς» πολιτικούς αρχηγούς προσπεράσθηκαν σχετικά εύκολα.

Για παράδειγμα, επικοινώνησα ο ίδιος προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησα ως χάρη να προσέχει λίγο την φρασεολογία του όταν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Μου δεσμεύθηκε πως οι χαρακτηρισμοί του για την Τρόικα και την γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπεράσουν τα όρια.

Επίσης πολλοί δημοσιογράφοι με τους οποίους τυχαίνει να γνωρίζομαστε προσωπικά από τα σεμινάρια του ΔΝΤ και αναμένεται να έχουν ενεργό ρόλο στις συζητήσεις, με διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά πως θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις ερωτήσεις τους.

Ως Γερμανία, δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να διαταραχθεί το άριστο κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας που έχουμε κατορθώσει να οικοδομήσουμε με την άλλοτε αντιμνημονιακή κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που αναλάβαμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να μην κριθούν από κανέναν εποπτικό φορέα ως μονομερείς ενέργειες τα ελληνικά debate.

Νομίζω πως η ελληνική πολιτική ηγεσία πρέπει να εκτιμήσει αυτή την ιδιαίτερη επιείκια με την οποία αντιμετωπίζουμε το Ελληνικό ζήτημα και να μην μας δημιουργήσει προβλήματα πάνω στην εφαρμογή της τρίτης δανειακής σύμβασης».

Κάντε Like στην σελίδα του komikotragiko στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: