Συνταγογράφηση στα αρχαία ελληνικά αποφάσισε ο Άδωνις Γεωργιάδης!

adonis-vivlia

Μεγάλη εντύπωση και αναταραχή έχει προκαλέσει τόσο στους γιατρούς όσο και στους ασθενείς της χώρας μας η σημερινή απόφαση του Υπουργείου Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για συνταγογράφηση όλων των φαρμάκων από εδώ και στο εξής αυστηρά και μόνο στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

Όπως τόνισε στους δημοσιογράφους σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας του οποίου η αγάπη για την γλώσσα των προγόνων μας είναι γνωστή, η απόφαση του αυτή έχει ως σκοπό να αποδοθούν επιτέλους οι πρέπουσες τιμές από την ελληνική πολιτεία στις ρίζες της ελληνικής γλώσσας.

Η απόφαση αυτή πρόκειται να εφαρμοστεί τόσο για τις χειρόγραφες ιατρικές συνταγές όσο και για τις συνταγές που δίνονται από τους γιατρούς με το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Για τον σκοπό αυτό όλα τα ιατρεία και νοσοκομεία της χώρας (δημόσια και ιδιωτικά), ακόμα και οι ασθενείς, θα πρέπει να εξοπλιστούν άμεσα με εκπαιδευτικά βιβλία της αρχαίας ελληνικής.

Ο υπουργός τόνισε πως ο δικός του εκδοτικός οίκος (Εκδόσεις Γεωργιάδη) προς οικονομική ελάφρυνση των γιατρών και των ασθενών αναμένεται το επόμενο διάστημα και για όσο χρόνο απαιτηθεί να πουλάει όλα τα απαραίτητα βιβλία εκμάθησης της αρχαίας ελληνικής με έκπτωση στην τιμή των 5 ευρώ (όσο είναι η τιμή και για την επίσκεψη κάποιου στα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας – Π.Ε.Δ.Υ).

Για την αγορά των βιβλίων με την ειδική αυτή εκπτωτική τιμή θα αρκεί η επίδειξη ιατρικής ταυτότητας από τους γιατρούς, και η επίδειξη κάρτας ασθενούς ή ιατρικής βεβαίωσης ασθενείας για τους ασθενείς. Δεν απέκλεισε μάλιστα ο Άδωνις την πραγματοποίηση σειράς διαλέξεων/σεμιναρίων εκ μέρους του σε όλες ιατρικές σχολές της χώρας το προσεχές διάστημα με τίτλο «Η ιατρική συνταγή στα αρχαία ελληνικά».

Όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης η απόφαση αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς έλληνες που δεν έχουν αφομοιώσει την αρχαία ελληνική γλώσσα να έρθουν επιτέλους σε άμεση επαφή με την γλώσσα των προγόνων τους. Στο τέλος των δηλώσεών του ο Υπουργός υπενθύμισε την φράση που είχε ειπωθεί από την γνωστή γαλλίδα φιλολόγο και ελληνίστρια Ζακλίν ντε Ρομιγί:  «Η Αρχαία Ελλάδα με έμαθε να πιστεύω στην ευτυχία».

Η απόφαση αυτή του Υπουργού αναμένεται να προκαλέσει σίγουρα μεγάλες αντιδράσεις αφού πολλοί θα είναι αυτοί που δικαιολογημένα θα ισχυριστούν ότι πραγματική αιτία της απόφασής του αυτής είναι η επιθυμία του να αυξήσει και άλλο τα έσοδα του εκδοτικού του οίκου.

Δημοσιεύτηκε από τον komikotragiko

Η on-line εφημερίδα που θα σε κάνει να κλάψεις από τα γέλια

Υποβολή σχολίου